FINANÇAMENT AUTONÒMIC
Política 11/10/2013

El PP adoctrina els seus perquè facin costat a Camacho

i
M. Eugènia Quetglas
2 min
Camacho ahir amb els convocants de la manifestació del 12-O.

Madrid.El PP vol fer costat a Alícia Sánchez-Camacho i aturar el linxament que pateix des que dilluns -intencionadament o no- va encendre els ànims de la dreta espanyola en reclamar un sistema de finançament "singular" per a Catalunya. Al carrer Génova són conscients que el viacrucis de Camacho no tindrà descans fins que es vegi les cares amb tots els barons populars al comitè executiu convocat per dilluns que ve, així que ahir van fer córrer un argumentari entre tots els quadres del partit i tertulians afins per rebaixar la fustigació a la dirigent catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els punts primers de l'argumentari del PP sobre finançament autonòmic són les principals idees esgrimides dimarts a la tarda pel ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, al Senat, quan va donar el primer cop de mà a Camacho. Bàsicament, diu que ara no toca parlar de finançament, que la proposta del PPC és legítima, que fa temps que és pública i que no es proposa cap tracte de favor per a Catalunya.

En una altra part del document s'assegura que el futur model tindrà "vocació d'igualtat i solidaritat", una afirmació que xoca amb les tesis de Montoro. El ministre no ha canviat d'opinió. Manté que el principi de solidaritat no es pot incloure en un model de finançament. Fonts del seu entorn el van desvincular de l'elaboració del text.

De fet, s'hi veu la mà de la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ja que en un punt diu que l'actual sistema el van pactar el PSOE i CiU, i ella és l'única que davant els micros ha oblidat que va ser un acord del PSOE i el tripartit. No es pot descartar que sigui un simple recull de declaracions.

stats