Política 25/07/2012

Rita Barberá: "Tothom està igual o pitjor que el País Valencià"

Salvador Almenar
2 min
L'alcaldessa de València, Rita Barberá, del PP.

VALÈNCIA.L'alcaldessa de València, Rita Barberá, va tornar a carregar ahir contra alguns mitjans acusant-los de ser els responsables de fomentar un missatge que assenyala els valencians com "el pitjor del món mundial". Davant el que considera un atac, Barberá va animar els ciutadans a "no menjar-se" aquesta teoria i defensar la seva posició respecte a la crisi, atès que "tothom està igual o pitjor". L'alcaldessa va tornar a alimentar així la idea que existeix un interès especial a menysprear el País Valencià, i per això va reclamar un "tracte igualitari" a totes les comunitats autònomes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

I per parlar de desequilibris o desigualtats, Barberá va fer servir la recurrent comparativa amb Catalunya. Quan li van preguntar per les necessitats de liquiditat del govern valencià, Barberá va rebutjar parlar de rescat. Per l'alcaldessa es tracta d'un ardit més dels mitjans que ataquen la credibilitat valenciana. Segons ella, en el cas del País Valencià ningú ha dubtat a qualificar l'adhesió al fons de liquiditat com un rescat, mentre que "quan ho demani Catalunya, Andalusia o Múrcia no seran rescats o intervencions", sinó que seran considerades "adhesions a fons de més liquiditat".

La felicitació de Standard & Poor's

Es tracta de la mateixa línia de defensa que la utilitzada pel govern valencià, que davant la falta d'explicacions del seu president, Alberto Fabra, tracta de presentar el rescat com una situació per la qual passaran totes les comunitats tard o d'hora. Així ho va explicar ahir el conseller d'Economia, Máximo Buch, que també va aprofitar per treure pit per la decisió argumentant que l'agència de qualificació Standard & Poor's "va emetre una nota per felicitar la comunitat per aquesta iniciativa".

Per la seva banda, l'oposició exigeix la compareixença parlamentària de Fabra per explicar l'adhesió al fons de liquiditat. De moment hauran de conformar-se amb la del conseller d'Hisenda, José Manuel Vela.

stats