ENTREVISTA
Política 23/09/2014

“Sánchez representa la incomprensió amb Catalunya de sempre”

i
Antoni Bassas
2 min
“Sánchez representa la incomprensió amb Catalunya de sempre”

BarcelonaMontserrat Tura va ser alcaldessa de Mollet del Vallès durant quatre legislatures, diputada al Parlament i dos cops consellera. Al seu llibre Estirant el fil explica com ha passat de totes aquelles responsabilitats a haver d’afirmar: “Tinc un carnet que diu que sóc socialista. De vegades em costa molt reconèixer-m’hi, de vegades no m’hi reconec gens, i he participat en la creació del Moviment Catalunya, que pretén reivindicar un socialisme catalanista molt més coherent de pensament polític que no pas la direcció oficial del PSC”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Què vol dir això aquests dies d’astúcia? “Que les nacions només poden restar unides a l’Estat si és lliurement, i si la majoria de la comunitat nacional així ho manifesta. La política del segle XXI haurà de comptar molt més del que s’ha comptat mai amb els ciutadans”. Tura va escoltar el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, diumenge passat a la Festa de la Rosa del PSC a Gavà: “La seva proposta és una modificació d’uniformitat de les disset comunitats autònomes, que és precisament el gran problema polític que es produeix sempre que no es reconeix Catalunya amb la seva singularitat. El poble de Catalunya mereix una rectificació que no s’ha produït. Podria dir que Pedro Sánchez fa el mateix discurs de sempre del cafè per a tothom, però, ben mirat, no és que sigui el discurs de sempre, és la incomprensió de sempre”.

Montserrat Tura desitja que es faci la consulta el 9-N, però no s’enganya: “Si només hi van els del sí, difícilment serà homologable des del punt de vista internacional”. A més, la que va ser consellera d’Interior puntualitza que “si el Tribunal Constitucional la suspèn hi haurà un problema, perquè no es poden utilitzar els Mossos d’Esquadra com a defensors d’una tesi determinada”. “Són un cos de seguretat i no se’ls pot utilitzar com a instrument polític d’un costat o de l’altre”, afegeix.

A Montserrat Tura, el passat recent li fa mal: “Alguns sectors del PSOE i de la direcció del PSC han vist en allò que va començar el president Maragall més problemes que avantatges. I jo crec que precisament és el moment en el qual es plasma amb tota claredat quin és el paper del socialisme catalanista. Lamento que no haguéssim estat més d’acord amb ell en els moments que ell necessitava el suport de tots els que l’envoltaven”.

stats