TRIBUNALS
Política 07/09/2013

El TSJC desimputa el diputat de CiU Ferran Falcó pel cas Adigsa

Ara
1 min

Barcelona.El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va comunicar ahir l'arxiu de la causa contra el diputat de CiU al Parlament i cap de files de la federació a Badalona, Ferran Falcó.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent nacionalista estava imputat des del 2005 en un cas de presumpte cobrament de comissions a l'empresa pública d'habitatge Adigsa, que va presidir en el tram final dels governs de Jordi Pujol. A Falcó el van imputar després que l'aleshores president de la Generalitat, Pasqual Maragall, denunciés al Parlament el "problema del 3%" que, segons ell, tenia CiU pel cobrament de comissions il·legals i la fiscalia obrís diligències. El TSJC diu ara que no s'ha trobat "cap indici" que permeti mantenir la sospita sobre el fet que Falcó cobrés comissions il·legals o que ni tan sols sabés que existien.

El cas Adigsa, en què estan implicats altres exalts càrrecs, seguirà el seu curs en un jutjat ordinari, atès que ja no hi ha cap diputat imputat un cop s'ha arxivat el que fa referència a Falcó. Ell i el seu partit, CDC, van mostrar satisfacció i van carregar contra la demora de la justícia a resoldre la situació i contra una instrucció "sense fonament".

stats