RELLEU MONÀRQUIC
Política 09/06/2014

Últim Dia de les Forces Armades com a rei per a Joan Carles

Ara
1 min

MadridJoan Carles va viure ahir el seu últim Dia de les Forces Armades com a rei espanyol. Ho va fer acompanyat del seu successor, el príncep Felip, que el dia 19 serà coronat monarca. En un acte en què es van sentir crits de “Visca Espanya” i “Visca el rei”, també hi van assistir la reina Sofia i la princesa Letícia. És l’última aparició dels quatre representants de la família reial junts abans que es produeixi el relleu al capdavant de la institució. Es va produir a la plaça de la Lleialtat de Madrid davant d’unes dues-centes persones, que van rebre els integrants de la família reial enarborant banderes espanyoles.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En acabar l’acte, el rei va conversar breument amb el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, i el president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, així com amb l’alcaldessa de Madrid, Ana Botella, abans de marxar amb el cotxe oficial. Després es van dirigir al Palau Reial de Madrid, on es va celebrar una recepció oficial. A l’acte de les forces armades hi va desfilar un batalló mixt format per membres dels exèrcits de terra, aire i l’armada, així com la Guàrdia Civil i la Guàrdia Reial.

Minuts abans de l’inici de la cerimònia, el ministre de Defensa, Pedro Morenés, va reiterar que les forces armades no han de tenir cap paper en el debat polític que susciten qüestions com el sobiranisme i el canvi del mapa polític espanyol. “Les forces armades tenen un sentit institucional molt profund. Saben quina és la seva funció. No estan en el tema polític i crec que no s’han de barrejar les coses”, va assegurar Morenés.

stats