DIARI DE CAMPANYA
Política 13/05/2015

Vol prohibir Colau els cotxes per la Diagonal? L'alcaldable matisa el seu arquitecte

Josep Maria Montaner es mostra més partidari de la limitació en una roda de premsa que la candidata

Dani Sánchez Ugart
1 min
Ada Colau, a la roda de premsa a la seu d'ACN / ACN

BarcelonaEn campanya, els titulars són perillosos. Per això, la candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, ha matisat en fins a tres ocasions les paraules de l'arquitecte de Barcelona en Comú i número 11 a la llista de la formació, Josep Maria Montaner. En una roda de premsa aquest dimecres, Montaner s'ha mostrat partidari que "no hi hagi cotxes per la Diagonal", unes declaracions que eren carn de titular per a tots els mitjans. Colau, que, després de diverses setmanes de precampanya, entén les lògiques dels periodistes, s'ha afanyat a matisar: "No hem parlat de prohibir els cotxes. L'objectiu a mig termini és reduir l'ús del vehicle privat. Volem una mobilitat més racional i volem recuperar les vies urbanes i els espais públics per convertir-los en corredors verds".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La versió de l'alcaldable és que es faran "mesures en positiu" per desincentivar l'ús del cotxe a la Diagonal. Serà per exemple, la potenciació de la xarxa ortogonal, la construcció del tramvia de punta a punta de la Diagonal i l'increment de les freqüències d'autobús. Aquestes mesures anirien combinades amb un canvi en la política de preus del transport públic, amb abonaments anuals.

Però si Colau era matís, Montaner era contundència. Quan ha agafat la paraula de nou, l'arquitecte ha tornat a atrevir-se més que la número 1 de la llista, i ha marcat un horitzó de "quatre, sis o 10 anys" perquè els cotxes deixin de passar per la Diagonal: "En el futur, la Diagonal serà peatonal i de transport públic, segur".

stats