Política 21/04/2013

Els colors de l'esperança

i
Cristian Segura
2 min

ViladecansParc de la Marina de Viladecans, una criatura dels últims estralls de la bombolla immobiliària. Pocs veïns, molt de formigó, immigrants buscant ferralla i un centre de congressos on ICV celebra la seva assemblea. Entre tanta tristor, ICV ofereix esperança multicolor. La roba és juvenil, el marxandatge i les reivindicacions són de coloraines. Joan Herrera, copresident del partit, assegura que "l'esperança és verda per la PAH, groga per les AMPA i blava pels contraris a la privatització de l'aigua". Cada col·lectiu social es reivindica amb un color i cada partit vol apoderar-se d'aquests colors. Tot plegat recorda una partida de parxís.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Que els colors no us enganyin perquè poden maquillar la nova ICV, segons Herrera, "una organització que a més de ser amable i participativa ara ha d'estar més polititzada, després d'anys mirant de despolititzar-se". No sé què vol dir, però Herrera va filar un discurs molt dur, acusant Mas, Rajoy i Merkel de voler-nos amputar les cames i cridant el poble a emular la Revolució Francesa. Fins i tot l'auditori va entonar Grândola, vila morena , l'himne de la Revolució dels Clavells, per solidaritzar-se amb "els companys i les companyes de Lisboa". Poca gent en coneix la lletra i la majoria improvisa un guatxi guatxi del portuguès. Qui sí que se la sap és el fill d'Herrera. Això ho sé perquè mentre pixo als lavabos sento com ell mateix l'hi explica a un periodista d'Efe, i afegeix que al nen li agrada tant que sovint el seu avi li posa la cançó.

Abans d'Herrera, parla Joan Saura per defensar la seva gestió com a president del partit i per advertir que el tripartit va rebre "atacs desproporcionats de certs grups mediàtics". Saura no és l'únic que fa referències a complots. Al palau de congressos Cubic no funciona el wifi i Santi Cayuela, el líder d'ICV al Vallès Occidental, hi veu la mà negra de Sheldon Adelson -el promotor d'Eurovegas-. Arnau Funes, de Cornellà, el corregeix: ell hi veu la manera de fer dels socialistes, "perquè utilitzen desinhibidors perquè no es filtrin coses".

stats