DIARI DE CAMPANYA
Política 18/05/2015

Estan enfadats els germans Alberto i Jorge Fernández Díaz?

El candidat popular a Barcelona evita compartir protagonisme amb ministres i ignora C's

Mario Martín Matas
2 min
Míting central del PP a Badalona amb Alícia Sánchez-Camacho, Jorge Fernández Díaz i Xavier García Albiol / CÈLIA ATSET

BarcelonaHi ha alguna disputa familiar entre els germans Alberto i Jorge Fernández Díaz? Existeix algun motiu pel qual no hagin compartit míting cap dia de la campanya electoral tot i que Jorge porti tres dies voltant per Catalunya? El ministre va desembarcar dissabte a Rubí, ahir va compartir botifarrada amb l'alcaldable Xavier García Albiol a Badalona, on va deixar mostres de la seva religiositat recordant que el proper diumenge es votarà "Dios mediante", i aquest dilluns feia un acte a Mataró. Ni rastre de Barcelona a l'agenda.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al capdavall, els dos germans tenen arrels barcelonines i Barcelona és la capital de Catalunya, però els Fernández Díaz no es deixaran fotografiar junts. Per què aquesta distància fraternal? La pregunta és pertinent, i per això la fem a l'Alberto, avui que presenta les seves propostes en matèria educativa. S'escuda en el fet que la seva estratègia electoral passa per pentinar tots els barris de Barcelona i fer actes propers al carrer, sense compartir protagonisme amb altres actors que podrien diluir el seu missatge dirigit als ciutadans. De fet, ja va avisar que no calia esperar gaires ministres ni crítiques a C's, i que se centraria en les persones. Potser el problema és que a Jorge no li agrada el contacte amb la gent? Res ho faria pensar, després del bany de masses a ritme de folklore d'ahir a Badalona, i per tant, tota explicació que dóna el partit es basa en l'estratègia dissenyada per l'equip d'Alberto.

Quan va arrencar la campanya, fa deu dies, els populars van plantejar que el candidat barceloní seria a Badalona donant suport a García Albiol en el seu dia gran. Finalment es va descartar, oficialment perquè l'Alberto volia presentar les seves propostes culturals i el míting de Barcelona ja estava cobert. Així, el petit dels Fernández Díaz va aprofitar també per anar a l'Hospital Vall d'Hebron i a Sarrià, però no pot complir amb "l'obligació d'anar a tot arreu", segons assegura ell mateix.

"Pobret, a aquest noi no l'estima ni la Camacho!", exclama amb ironia un home que passa pel seu costat aquest matí, abans que el candidat iniciï la roda de premsa al carrer Marina. Segur que no és així, perquè tot i que Alícia estigui centrada a visitar altres municipis catalans, avui compartiran míting central. Amb pocs dies de marge perquè acabi la campanya els periodistes volen solucionar una altra absència: les crítiques a C's. Rajoy i Sánchez-Camacho s'han atrevit contra la formació d'Albert Rivera, però Alberto encara no. Això podria canviar aquesta nit, segons ha deixat entreveure el candidat.

stats