Política 17/05/2012

El govern espanyol va tombar el pla d'ajust de 39 municipis catalans

Ara
1 min

BARCELONA.El president de la Federació de Municipis de Catalunya, Manuel Bustos, ha xifrat en 39 els municipis catalans als quals el govern de l'Estat ha tombat el pla d'ajust i que, consegüentment, podrien deixar de rebre el 50% de les compensacions per la participació en els ingressos. Bustos ha assenyalat que aquests, així com els municipis que no van poder aprovar el pla al seu ple, poden trobar-se en pocs mesos amb un col·lapse de la seva hisenda local. Per això ha fet una crida a fer un front comú des de Catalunya per defensar els interessos dels ajuntaments que estan en més mala situació. El secretari general de l'Associació Catalana de Municipis, Marc Pifarré, ha coincidit en la reivindicació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, Bustos ha demanat al Govern que, donada la seva major capacitat d'interlocució amb l'executiu central, intenti trobar-hi una solució. Així ha demanat al ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, que ajudi els municipis en comptes de renyar-los i assenyalar-los com a responsables de mala gestió. Pifarré ha explicat que tractaran la qüestió en la reunió que tenen previst celebrar la setmana vinent amb representants del ministeri a Madrid.

Ahir mateix el ministeri d'Economia va subscriure amb 26 entitats financeres un crèdit sindicat per valor de 30.000 milions, ampliable fins als 35.000, per al pla de pagament a proveïdors per part de comunitats autònomes i ajuntaments. Arran de la firma, els consistoris podran començar a liquidar els deutes a partir del 31 de maig, i les comunitats, a partir del 30 de juny. L'interès rondarà el 5,9%.

stats