DIARI DE CAMPANYA
Política 09/05/2015

La suor solidària de Mas

El president fa una campanya propera: tant, que demana que li retirin el para-sol per passar calor, com els militants

Dani Sánchez Ugart
2 min
Artur Mas i l'alcalde de CiU a Tarragona, Albert Abelló / ACN

TarragonaCiU vol fer una campanya propera. Potser per això els actes del primer cap de setmana per al president de la Generalitat, Artur Mas, han estat atípics: una tapa amb el candidat de Tarragona i una paella amb els militants de Valls. De tan propera que la volen, que Mas ha volgut compartir aquest dissabte el patiment dels militants de Tarragona, que assistien a l'acte sota un sol de justícia. L'organització del míting-piscolabis havia preparat uns para-sols per als oradors, que seien a la plaça que hi ha als peus de la catedral tarragonina. Però el president els ha rebutjat. “Jo et suggeriria que posem les cadires al sol, perquè tota aquesta gent està al sol”, ha dit Mas al candidat de la federació a la ciutat, Albert Abelló.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Abelló ha accedit, i Mas i el candidat tarragoní han suat de valent mentre explicaven els projectes de CiU per a la ciutat. Però entre el públic, alguns no podien suportar veure el president patir, i una dona s'ha dirigit a la seva taula, mentre Mas parlava, per insistir-li que es col·loqués sota el para-sol. Com que s'hi negava, la dona ha decidit fer una consulta entre el públic, en línia amb les reivindicacions del partit. La consulta ha tingut poc èxit: gairebé ningú ha aixecat la mà i el president ha seguit patint les inclemències del temps: “Amb el que hem aguantat, una horeta al sol no passarà res”, ha dit Mas. Acte seguit, la resta de dirigents de CiU a Tarragona, que també estaven protegits per para-sols, han imitat el president i els han apartat: “Tenim fred”. I han rebut un aplaudiment dels patidors militants de base.

Propera i peculiar. La campanya d'Abelló a Tarragona, amb el lema “despertem Tarragona”, és a ritme de 'rock'. Només entrar el president, i en els minuts previs, sonava a tot volum per la megafonia de la plaça de les cols música de Led Zeppelin. 'Good times, bad times' o, en català, “bons temps, mals temps”. Del discurs del candidat i del president de CiU ha quedat clar quins eren, per ells, els mals temps: l'alcaldia socialista de Josep Fèlix Ballesteros, “que no ha estat capaç de reduir l'atur”. Els bons temps, deien, arribaran el 24 de maig, amb la victòria d'Abelló.

L'agenda del president era plena aquest dissabte. Després de l'acte a Tarragona, Mas s'ha dirigit a Valls on l'esperava una paella popular organitzada pel candidat de la federació, Albert Batet. 700 persones han compartit amb el president un arròs mentre, a dalt de l'escenari, Bàrbara Flores i Marc Ayala, números 7 i 11 a la llista de CiU al municipi han actuat. Aquest cop el 'rock' ha quedat aparcat i els músics convergents han cantat 'País Petit', de Lluís Llach.

stats