TECNOLOGIA

Amazon planeja utilitzar 'drones' per entregar els seus paquets

"Sembla ciència-ficció, però és real", es podia llegir ahir a la pàgina web d'Amazon. El president del gegant cibernètic, Jeff Bezos, ha tornat a sorprendre amb una idea revolucionària. La companyia líder del comerç electrònic té la intenció d'utilitzar drones, avions no tripulats, per repartir els seus paquets. Bezos ho va anunciar diumenge en una entrevista al programa 60 minutes , del canal de televisió CBS. Va assegurar que l'empresa podria oferir el servei Prime Air d'aquí uns cinc anys, el temps necessari per desenvolupar la tecnologia i esperar la regulació de l'Administració Federal de l'Aviació (FAA) dels Estats Units. Bezos preveu fer les entregues en un màxim de 30 minuts després que el client faci la comanda, i va explicar que els robots voladors podran transportar paquets de fins a 2 quilos de pes, que representen el 86% de les entregues que fa Amazon. Els dispositius podran operar en un radi de 15 quilòmetres i, per tant, segons Bezos, "es podran cobrir porcions de població molt significatives en àrees urbanes". L'empresa assegurava ahir a la web que "la seguretat serà prioritària" i que els vehicles seran "dissenyats i construïts seguint els estàndards de l'aviació comercial".

L'anunci de Bezos, que fa uns mesos ja va ser notícia per l'adquisició del diari The Washington Post, va provocar reaccions i una forta controvèrsia a les xarxes socials entre els defensors de l'aposta futurista i els detractors, que temen que els drones comercials facilitin l'espionatge de la ciutadania.

Els plans empresarials d'Amazon, que ha triplicat la seva activitat des de l'any 2005, també va tenir repercussió entre els competidors. El vicepresident de l'empresa de repartiment FedEx, Patrick Fitzerald, va assegurar en una entrevista que de moment no està preocupat pels nous plans d'entrega de Bezos. "Fedex ha estat i segueix sent pionera en tecnologia", va afirmar Fitzerald, que va recordar que preveuen distribuir 22 milions de paquets cada dia durant les festes de Nadal.

Més continguts de

El + vist

El + comentat