SUCCESSOS
Societat 02/05/2012

Atrapats durant 6 hores al monument a Colom

Quatre turistes malaguenys i dos japonesos van passar ahir sis hores a 60 metres d'altura, al mirador de l'estàtua de Colom. L'ascensor es va avariar i els turistes van haver de ser rescatats en grua.

L. Bonilla
1 min
Imatge de l'espectacular rescat en grua d'un dels sis turistes atrapats a l'estàtua de Colom, que va durar fins a sis hores.

BARCELONA.No és el que havien planejat per a un dia de turisme a la ciutat de Barcelona: passar-se sis hores atrapats a 60 metres d'altura. Sis turistes -quatre malaguenys i dos japonesos- van pujar ahir en ascensor al mirador del monument a Colom, al final de la Rambla, i en van sortir en grua. Els turistes es van quedar atrapats durant sis hores al mirador perquè l'ascensor es va avariar passades les deu del matí i és l'única manera d'accedir a dalt de tot de l'estàtua.

Els turistes no en van poder sortir fins a les quatre de la tarda, quan van ser rescatats amb una grua, enmig de l'expectació de molts curiosos. L'ascensor es va aturar quan pujava a recollir els turistes i l'ascensorista en va poder sortir perquè va quedar a prop de terra. Els Bombers van rescatar els turistes amb una gran grua amb cabina després d'intentar altres formes de rescat. Primer van intentar arreglar l'ascensor des de baix, després des de dalt i fins i tot es va intentar un rescat en helicòpter, però el vent ho va impedir. Finalment, es va optar per la grua. Primer van rescatar les tres dones i després els tres homes.

Mirador tancat durant dies

Els turistes, que no van resultar ferits, van afrontar el rescat amb molta tranquil·litat i algun, fins i tot, "amb sentit de l'humor", segons Pere Duran, director general de Turisme de Barcelona, que gestiona el monument.

Poc abans de les sis de la tarda, el monument va tornar a obrir al públic però no es podrà accedir al mirador fins que s'arregli l'ascensor, que fa sis anys que es va canviar, i ha passat les revisions.

stats