TURISME
Societat 13/09/2012

Barcelona tanca un estiu amb xifres turístiques de rècord

Cinc milions de turistes han visitat la capital catalana des de principis del 2012. Els hotelers i l'Ajuntament celebren les xifres i apunten que, a finals d'any, es podrien superar els 7,4 milions que van venir el 2011.

Thaïs Gutiérrez
2 min
Enguany han augmentat els visitants nord-americans i els russos, segons els hotelers.

BARCELONA.Tant l'Ajuntament de Barcelona com el Gremi d'Hotels es mostren satisfets a l'hora de fer balanç de les xifres de turistes que han passat per la capital catalana aquest estiu. Barcelona ha atret cinc milions de visitants en els primers vuit mesos de l'any, fet que suposa un augment del 5% respecte a l'any anterior, segons va explicar ahir la regidora d'Economia de l'Ajuntament, Sònia Recasens. La titular d'Economia no descarta superar el rècord de turistes que es va assolir l'any passat -7,4 milions-, fet que convertiria aquest 2012 en un any històric per a la ciutat.

Turistes de més poder adquisitiu

El president del Gremi d'Hotels de Barcelona, Jordi Clos, va explicar que l'ocupació mitjana d'aquest estiu a la ciutat ha estat del 87%, dos punts per sobre del que es va registrar el juliol i agost de l'any passat. "Aquest augment del 2% pot semblar petit però és molt important perquè no només ha pujat el nombre de visitants, si no també la despesa i el preu de les habitacions, que estava a 105 euros de mitjana i ha augmentat entre 2 i 4 euros", va dir Clos.

El president del Gremi va explicar també que enguany han notat un augment important del turisme internacional, "que ha compensat la caiguda del domèstic, que a falta de dades oficials podria haver baixat al voltant d'un 20%", va dir Clos.

El gran canvi que s'ha detectat aquest estiu és el poder adquisitiu dels turistes, que ha estat més alt, de mitjana, que altres anys.

"Això vol dir que estem atraient turistes de qualitat i de nivell", segons Clos, que va destacar que "Barcelona s'està posicionant com a destí internacional de primer nivell, ja que és una ciutat cosmopolita que pot oferir avantatges que altres ciutats no tenen com la platja i el clima". Els hotelers han notat també que aquest estiu hi ha hagut una important recuperació dels turistes nord-americans i una allau de turistes russos, que s'han convertit en un dels mercats emergents més importants per al sector turístic. El Govern ha calculat que aquest any els russos que visitaran Catalunya creixeran en un 40% respecte als que van venir l'any passat.

stats