Societat 23/07/2012

CDC assumeix els pagaments però nega qualsevol responsabilitat

M.t.
2 min
CDC assumeix els pagaments però nega qualsevol responsabilitat

BARCELONA."CDC no es va lucrar mai ni del Palau de la Música ni de cap altra entitat". Aquesta ha estat l'afirmació més repetida per dirigents i portaveus de Convergència en l'última setmana, després que el jutge que investiga el cas Palau reclamés aquest dimecres una fiança de 3,3 milions d'euros al partit com a responsable civil de la causa judicial. El jutge sospita que CDC va obtenir diners del Palau en el període 2002-2008 mitjançant factures falses a través de les empreses de mailing New Letter i Letter Graphic, col·laboradores habituals de CDC en les campanyes electorals. Així mateix, el magistrat veu indicis que part dels diners rebuts per Convergència eren donacions que la constructora Ferrovial havia fet al Palau a canvi d'adjudicacions d'obres públiques fetes pel govern Pujol i alcaldes de CDC.

La interlocutòria afirma que tots els diners haurien estat rebuts per l'extresorer de CDC Carles Torrent -que va morir el març del 2005- i el seu substitut, l'imputat Daniel Osàcar, directament o a través de la Fundació Trias Fargas -actual CatDem-. Amb l'esperança de no veure més membres del partit esquitxats pel cas, en menys de 24 hores de rebre la interlocutòria -termini fixat per pagar la fiança- CDC va pagar l'establert amb l'entrega de les escriptures d'un dels dos edificis de la seu de Barcelona i ràpidament va defensar l'honorabilitat del partit. Aquesta manera d'actuar recorda la que CDC va fer servir l'any 2009 quan va córrer a anunciar que retornaria les donacions que Millet havia fet a la Trias Fargas entre el 1999 i el 2008, al·legant desconeixement de la falta de poders de l'expresident del Palau per firmar els convenis establerts.

Exigència d'explicacions

La notícia sobre la responsabilitat civil de CDC en el cas Palau va ser l'última prova que necessitava l'oposició per abraonar-se sobre el partit i exigir explicacions a l'actual president de la Generalitat, Artur Mas. Convergència s'ha oposat fortament a la idea i finalment serà el secretari general del partit, Oriol Pujol, qui compareixerà al Parlament per donar explicacions.

stats