L' activitat
Societat 15/04/2013

Exemples de centres públics que ja realitzen activitat privada

1 min

Hospital Sant Joan de Déu

Manté un petit percentatge d'activitat privada que vol impulsar per compensar la pèrdua d'ingressos públics. Rep pacients estrangers a través de Barcelona Centre Mèdic, sobretot russos. Un miler dels pacients actuals arriben per la via privada. Els tractaments més habituals són ortopèdics, per combatre l'escoliosi i processos quirúrgics.

Hospital de Sant Pau

Ha fet sempre activitat privada. Treballa per a mútues i per a altres centres sanitaris i també atén peticions d'altres països. La facturació extra representa un 3% dels ingressos (uns 8 milions d'euros). Vol impulsar més l'activitat no pública com a forma de "finançament complementària per garantir la sostenibilitat de la institució".

Hospital Clínic

Des del 2000 disposa de Barnaclínic, una àrea separada dins del mateix Hospital Clínic, on es realitzen les intervencions privades. El prestigi i l'excel·lència dels professionals del Clínic són el reclam per atreure clients privats, des del rei Joan Carles fins al futbolista Éric Abidal. Els metges realitzen les intervencions en horari de tarda.

Hospital de Granollers

Fa dos anys, el centre va habilitar la segona planta per atendre parts privats i accidents laborals i de trànsit gràcies a convenis amb mútues, així com serveis de traumatologia i operacions quirúrgiques. En l'àmbit ambulatori volen potenciar serveis que no cobreix la sanitat pública com l'osteopatia, l'acupuntura o la cirurgia plàstica.

stats