Publicitat
Publicitat

INVERSIÓ TURÍSTICA

Govern i PSC no descarten el pla B per a BCN World

La comissió de seguiment del projecte amb els socialistes manté el calendari previst

“Després del pla A, l’abecedari té el pla B, el C i més lletres...” Amb aquesta frase va sintetitzar ahir el delegat de la Generalitat a Tarragona, Joaquim Nin -després de la reunió entre el Govern i el PSC-, la postura de l’executiu davant els dubtes sobre si Veremonte, l’empresa promotora de BCN World, farà efectiu el pagament dels 377 milions d’euros per adquirir els terrenys on s’ha de construir el macrocomplex d’oci i joc. Unes declaracions que reiteren el que ja va avançar el conseller d’Empresa, Felip Puig, la setmana passada: si Veremonte no fa el pas, la Generalitat està decidida a tirar endavant el nou complex de joc i oci de Vila-seca i Salou amb altres operadors. En una línia similar a la del delegat del Govern a Tarragona, altres fonts de la Generalitat explicaven ahir a l’ARA: “És evident que estem a l’espera del que passi el dia 10 de desembre [data límit per a la compra dels terrenys de la Caixa], però, més que tenir un pla B, estem segurs que això tira endavant amb la compra de Veremonte o sense”.

El termini per materialitzar l’operació entre Veremonte i la Caixa, actual propietària dels terrenys veïns als de Port Aventura, expira aquest 10 de desembre, després de la pròrroga concedida l’estiu passat al grup que presideix l’empresari valencià Enrique Bañuelos. Precisament, aquesta setmana el conseller delegat de Veremonte, el tarragoní Xavier Adserà, és a Barcelona per reunir-se amb representants de la Generalitat, La Caixa i diversos inversors per mirar de desencallar la situació.

Ballesteros, tranquil

El missatge de tranquil·litat el van protagonitzar ahir l’alcalde de Tarragona, el socialista Josep Fèlix Ballesteros, i el representant de la Generalitat a la demarcació, Joaquim Nin. Després d’una nova reunió de seguiment del projecte, que ahir es va celebrar excepcionalment a Tarragona, tots dos van assegurar que no estaven “gens preocupats” per la situació. Segons Ballesteros, BCN World “avança adequadament, sense núvols ni incerteses de futur”. En aquest sentit, van insistir que les tasques de redacció del pla director urbanístic (PDU), que fixarà els detalls del complex, van a bon ritme i que mantenen el calendari previst: aprovació inicial el 30 de gener del 2015 i aprovació definitiva al juny o al juliol, perquè les obres puguin començar a la tardor.

En la compareixença posterior a aquesta reunió, Ballesteros i Nin van descartar també que s’estigui parlant de construir un miler d’habitatges dins del complex, una possibilitat que sempre s’ha negat però que els últims dies ha tornat a denunciar ICV-EUiA. Joaquim Nin va acusar la formació ecosocialista de dedicar-se a “especular” sobre els treballs d’una comissió de la qual “no formen part”.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT