CASTELLS
Societat 07/05/2012

Quatre i tres de vuit, i dos de set: la clàssica

Efren Garcia
2 min

La Colla Jove Xiquets de Tarragona va plantar diumenge la seva segona clàssica de vuit de la temporada. Els Minyons de Terrassa i els Castellers de Barcelona van igualar aquest resultat, mentre que la Jove de Valls va canviar l'estructura del dos per la del set de set.

Si bé el tòpic diu que a les colles de la zona més tradicional els costa fer grans castells després de grans desplaçaments, la Jove de Tarragona va exhibir diumenge les millors estructures del cap de setmana a cent quilòmetres de casa. La diada de l'aniversari del local dels Castellers de Terrassa tenia un dels cartells engrescadors d'aquest inici de temporada. El Raval de Montserrat unia una de les colles que va aconseguir descarregar un castell de gamma extra la temporada passada amb dues de les formacions mitjanes destinades a sorprendre en un any en què toca concurs.

Terrassa, la clàssica

Malgrat que alguna baixa en el tronc de la Jove podia fer pensar que aquesta setmana disminuirien pretensions, la seva qualitat tècnica els va permetre no només afrontar els seus màxims objectius sinó fer-ho, a més, sense gaires dificultats. Van descarregar el quatre de vuit en primera ronda i van sorprendre mantenint el ritme fins al final de l'actuació. El tres de vuit no va trigar gaire a arribar. El castell va presentar molt bona factura des del primer moment i la seguretat amb què el van afrontar no va fer pensar que es tractés tot just del segon de l'any. Si bé el dos de set pot semblar una estructura menor al costat dels bàsics de vuit, la seva fragilitat el situa a un nivell similar. La construcció que tant s'havia resistit l'any passat, diumenge va tornar a funcionar a la primera. Amb el dos controlat, la Jove tornarà a obrir el ventall d'estructures de cara a pujar un esglaó en el futur més pròxim.

Els Castellers de la Vila de Gràcia van repetir el quatre de vuit estrenat la setmana passada. El castell es va tòrcer de seguida però l'experiència aconseguida els últims anys va jugar a favor seu. Van afegir-hi el dos i el cinc de set per tancar l'actuació. Els amfitrions, els Castellers de Terrassa, van descartar el quatre de vuit, que deixen per a una altra ocasió, però van tornar a completar el dos de set com a màxima construcció.

Rodatge de troncs

Com si d'un joc de relleus es tractés, a pocs quilòmetres de Tarragona, a la petita localitat de Perafort, van actuar diumenge els Minyons de Terrassa juntament amb la Colla Joves Xiquets de Valls. Les dues formacions segueixen preparant el salt als castells de nou fent rodatge dels seus troncs. Tot i que els egarencs ja han estrenat el dos de vuit enguany, van optar per completar-hi la clàssica de castells de vuit. Els vallencs, per la seva part, van resoldre tant el tres com el quatre de vuit però van completar l'actuació amb la moderna estructura del set de set, un castell que no havien intentat.

A Cerdanyola, els Castellers de Barcelona van fer un pas molt important que els ha de donar ales en el que queda del primer tram de temporada. Van estrenar el tres de vuit i van segellar així la primera clàssica que completen aquesta temporada.

stats