CASTELLS
Societat 28/05/2012

La Vella dels Xiquets de Valls planta la Catedral a Reus

Efrén Garcia
2 min
El cinc de vuit de la Vella en el moment culminant.

REUSAmb el cinc de vuit que la Colla Vella dels Xiquets de Valls va estrenar dissabte a Reus, la temporada castellera ja està preparada per abordar el nou nivell. La diada del Pallol va ser tot un èxit: tres de les quatre colles que hi van participar van superar els seus registres. Tot i que el volum de diades del cap de setmana podria haver fet pensar en una petita pausa en el camí, la jornada castellera va tornar a mostrar símptomes que, mirats amb perspectiva, podrien situar el fet casteller en una nova etapa històrica. La Colla Vella dels Xiquets de Valls va sobresortir descarregant el primer cinc de vuit de la temporada. Els de la camisa rosada van dominar la Catedral i van aprofitar els castells bàsics de vuit per renovar el fons d'armari. El projecte que va iniciar fa poc més d'un any Manuel Urbano, el cap de colla dels rosats, segueix donant fruits i situa la colla en una bona posició per al tret de sortida de la temporada vallenca.

Xiquets de Reus i Sant Cugat

Però un cap de setmana més ens allunyem de la cresta de l'onada per trobar-ne, més al fons, el punt d'ebullició. Els Xiquets de Reus van aprofitar la diada per estrenar els castells de vuit i ho van fer amb el que molts anomenen el pare dels castells , el tres de vuit. Els de la camisa color avellana van lluitar des del primer moment i van saber fermar l'emoció en sentir refilar el so dels grallers anunciant l'aleta. El tres de vuit dels Xiquets és el més matiner de la seva història.

Els castellers de Sant Cugat, la tercera colla a plaça, simbolitzen la pujada de la marea que pot esdevenir aviat el cor del tsunami. La formació viu, en plena adolescència, un dels moments daurats de la seva història. Dissabte van repetir el millor registre aconseguit en els seus setze anys d'activitat: van descarregar el quatre de vuit, el dos de set i el tres aixecat per sota. Per volum de gent, per il·lusió i pel compromís que neix en els seus assajos, els Gausacs abanderen aquest any la revolució de les colles mitjanes.

stats