SOCIETAT
Societat 05/12/2010

“Vull fer la meva, sóc lliure com un ocell!”

Lara Bonilla
1 min
Antonio Albesa, centenari de Sant Just Desvern, a casa seva

Sant Just DesvernSi hi ha un secret per viure cent anys, Antonio Albesa no el sap. Ell s'ha deixat la pell treballant de sol a sol com a forner durant més de quaranta anys i ha fumat durant més de la meitat de la seva vida. Ho va deixar als 75 anys. Això sí, mai ha provat l'alcohol.

Va néixer a Vall-de-roures (Terol), però als 17 anys es va traslladar a Barcelona i poc després va conèixer la Paquita, amb qui es va casar dos cops: un, en plena Guerra Civil, i un altre després. Ella li va ensenyar català per correspondència. Després de 69 anys de matrimoni, una filla, una néta i un besnét, es va quedar vidu. Viu a Sant Just Desvern i per molt que hi insisteixi la seva filla, ell vol continuar mantenint la seva independència. "Sóc lliure com un ocell!", diu.

La seva filla pateix per les seves anades i vingudes. És més actiu que moltes persones amb la meitat d'anys. Es fa l'esmorzar, fa la bugada, surt a passejar, fa petar la xerrada al casal de jubilats, neda a la piscina quan fa bon temps i fins a l'any passat encara anava al gimnàs. Només cal passar una estona amb ell per saber quin és el seu secret: l'alegria i el bon humor que desprèn. És un seductor.

stats