SOCIETAT

Antonio Albesa, centenari actiu

“Vull fer la meva, sóc lliure com un ocell!”


Si hi ha un secret per viure cent anys, Antonio Albesa no el sap. Ell s'ha deixat la pell treballant de sol a sol com a forner durant més de quaranta anys i ha fumat durant més de la meitat de la seva vida. Ho va deixar als 75 anys. Això sí, mai ha provat l'alcohol.
Va néixer a Vall-de-roures (Terol), però als 17 anys es va traslladar a Barcelona i poc després va conèixer la Paquita, amb qui es va casar dos cops: un, en plena Guerra Civil, i un altre després. Ella li va ensenyar català per correspondència. Després de 69 anys de matrimoni, una filla, una néta i un besnét, es va quedar vidu. Viu a Sant Just Desvern i per molt que hi insisteixi la seva filla, ell vol continuar mantenint la seva independència. "Sóc lliure com un ocell!", diu.
La seva filla pateix per les seves anades i vingudes. És més actiu que moltes persones amb la meitat d'anys. Es fa l'esmorzar, fa la bugada, surt a passejar, fa petar la xerrada al casal de jubilats, neda a la piscina quan fa bon temps i fins a l'any passat encara anava al gimnàs. Només cal passar una estona amb ell per saber quin és el seu secret: l'alegria i el bon humor que desprèn. És un seductor.


El + vist

El + comentat