Societat 20/04/2011

34.000 avaries a les carreteres

Marta Bausells
1 min

Barcelona.Davant la imminent aglomeració de vehicles en operacions sortida i tornada que gairebé se solapen -un total de 926.000 vehicles es llançaran a les carreteres catalanes al llarg de la setmana, segons el Servei Català de Trànsit-, les recomanacions de cada any no deixen de ser necessàries.

Els consells claus, segons explicava ahir el director d'assistència en viatge del RACC, Daniel Cornudella, són: fer la previsió del recorregut que es farà, inclosos la meteorologia i els descansos, sortir amb el dipòsit de combustible ple, el mòbil carregat i el cotxe revisat -toca cada 15.000 quilòmetres o quan ho indica l'ordinador de bord- i el manteniment de tots els elements en regla. En cas que s'encengui un llum al quadre de comandament, a més, cal separar el vehicle al costat de la calçada, senyalitzar bé (posar-nos l'armilla reflectora, col·locar els triangles), trucar a l'assistència i esperar-la a l'altra banda de les tanques de protecció.

A més de contribuir a la seguretat, aquestes mesures ajuden a evitar avaries, que causen un gens menyspreable 40% de les retencions. Cornudella i altres representants del RACC recomanen dur a terme regularment, i especialment abans de vacances, el manteniment dels principals elements del vehicle -pressió dels pneumàtics, llums i intermitents, bateria, oli, frens, amortidors, filtres i aire condicionat-. Així es podrien evitar, van dir, gran part de les 34.000 avaries que es preveu que hi hagi al llarg de la Setmana Santa a les carreteres.

stats