I A MÉS...
Societat 22/12/2011

Els científics més famosos del 2011

1 min

Quins són els científics més rellevants del 2011? La revista Nature n'ha triat 10. Aquí n'hi ha alguns:

Dario Auterio

Està al capdavant de l'experiment Opera, que va anunciar que havia detectat neutrins més ràpids de la llum, encara que de moment es continuen revisant els resultats.

Sara Seager

Investigadora del Massachussets Institute of Technology, que investiga dades del telescopi Kepler, que aquest any ha confirmat 28 exoplanetes, uns astres que s'assemblen a la Terra i candidats a allotjar vida.

Diederik Stapel

Aquest psicòleg social holandès s'ha fet famós per publicar a Science estudis amb dades falses. Per exemple, en un estudi assegurava que la gent sotmesa a entorns i vides desordenades tendeix a menysprear els estrangers.

Essam Xaraf

És enginyer i el primer ministre nomenat després de la revolució a Egipte. Tot just arribar al govern, el seu gabinet va començar a elaborar un pla sobre recerca. Va manifestar que els grans problemes egipcis i de seguretat només es podrien resoldre gràcies a la ciència, des de l'aigua fins a l'energia.

Tatsuhiko Kodama

La veu d'aquest biòleg va posar contra les cordes el govern japonès per no haver informat adequadament sobre la quantitat de radiacions generades a partir de l'accident de Fukushima. Col·labora en tasques de descontaminació.

stats