BODA ARISTOCRÀTICA
Societat 05/10/2011

La duquessa arriba a l'altar amb l'herència repartida

Thaïs Gutiérrez
3 min
El merchandising del casament ha arribat a Sevilla. Al barri de Triana s'hi poden trobar aquests records de l'enllaç.

La tossuderia de Cayetana Fitz-James Stuart ho ha vençut tot i tothom. Avui, la duquessa d'Alba, una senyora que acumula 85 anys, 45 títols nobiliaris i un patrimoni valorat entre els 600 i els 3.500 milions d'euros, es casarà amb Alfonso Díez, un funcionari de la Seguretat Social ben plantat i 24 anys més jove que ella.

El casament té la transcendència de qualsevol acte de l'aristocràcia, però en aquest cas guanya importància perquè Cayetana Fitz-James Stuart és una de les dones més riques de l'Estat i de tot Europa, i per poder-se casar ha hagut de repartir la seva herència en vida. Va ser l'única manera que pogués aconseguir que els seus sis fills acceptessin la boda, la tercera per a ella. Tot i això, no serà possible que tots siguin avui amb ella a l'església.

Ahir a la tarda Eugenia Martínez de Irujo, l'única filla, va anunciar que no podrà assistir al casament perquè té varicel·la i la febre molt alta, un fet que va agafar tothom per sorpresa, ja que l'únic que no ha confirmat l'assistència és Jacobo Fitz-James Stuart, un altre fill de la duquessa.

Jacobo i la seva dona, Inka Martí, estan molestos amb Cayetana després que ella titllés Martí de "mala persona" i d'"envejós" fa uns dies en un programa de televisió, tot i que després va demanar disculpes. La llista de convidats no supera les 30 persones i només inclou els fills de la duquessa i les seves parelles i alguns amics, entre els quals hi ha l'exmarit de la seva filla Eugenia, Francisco Rivera Ordóñez.

"M'he sentit sola"

Però com és habitual en aquesta dona que té fama de no mossegar-se la llengua, poques hores abans de l'enllaç va trencar el silenci i va concedir una entrevista a Efe en què va confessar que s'ha sentit molt sola. "He estat sola en aquest projecte i només he trobat opinions contràries fins que s'han adonat del tipus d'home que és", va dir, i va recordar que al principi no va comptar ni tan sols amb el suport de les amigues.

Tot i això, assegurava que ara és feliç i confirmava la seva convicció que el matrimoni és per sempre. A més, afegia: "Sóc antidivorci, antiavortament i contra totes aquestes atrocitats, perquè sóc catòlica i exerceixo com a tal. Per això em caso per tercera vegada: per desgràcia se'm van morir els dos marits anteriors", deia fent referència a Luis Martínez de Irujo, primer marit i pare dels seus fills, i l'exjesuïta Jesús Aguirre, el seu segon espòs.

Ara el que serà el seu tercer marit ha volgut fer callar les crítiques que el titllaven d'oportunista i ha renunciat a qualsevol privilegi com a marit de la duquessa. Això, sumat a la repartició dels seus béns, deixa la situació financera de la Casa d'Alba de la següent manera: el seu fill gran, Carlos, ha rebut la Fundación Casa de Alba, amb els palaus de Liria i Monterrey, a part d'algunes finques rústiques, cases de lloguer i l'encàrrec de gestionar tot el llegat històric i monumental de la família. El segon fill, Alfonso, també serà patró de la fundació i ha rebut el castell El Tejado, del segle XIV, i diverses parcel·les rústiques. A Jacobo, per la seva banda, li ha donat altres finques rústiques, i a Fernando, algunes propietats agrícoles i la mansió Las Cañas, a Marbella. Pel que fa al més petit, Cayetano, li va donar el palau d'Arbaizenea, a Donosti, i un gran latifundi a Sevilla. Eugenia s'ha convertit en propietària de la mansió que la duquessa té a Eivissa i d'una finca a Sevilla.

L'únic nét que ha entrat en el repartiment de l'herència ha estat Fernando, fill gran del primogènit, a qui ha donat el palau de Las Dueñas, on avui contrau matrimoni amb Díaz, que sortirà de l'església amb l'únic títol de duc d'Alba consort.

stats