Societat 11/04/2011

Una píndola de resveratrol equival a 45 ampolles de vi

1 min

Tothom ho sap. El vi té unes substàncies beneficioses per a la salut. Per això, els cardiòlegs recomanen beure'n una copa al dia. "Però perquè realment sigui beneficiós una sola copa és insuficient. N'hauríem de prendre unes 2.000, però, esclar, llavors tindríem un problema gros amb el fetge", explica el doctor Pere Tocabens, director general del laboratori Actafarma, que produeix les pastilles Revidox.

Des de fa 11 anys es poden trobar a les farmàcies les capses que contenen les càpsules d'aquest producte. Prendre'n una equival a beure 45 ampolles de vi, però sense l'alcohol i amb tots els beneficis: és un potent protector de l'aparell cardiovascular, perquè en minimitza els riscos; és un estimulant dels vasos dilatadors, perquè aportin oxigen a les cèl·lules; i és un inhibidor del procés inflamatori. També produeix les proteïnes sirtuïnes que allarguen la vida de les cèl·lules, perquè inhibeix les agressions dels contaminants externs a la pell.

El laboratori Actafarma es va beneficiar dels estudis sobre el raïm i el vi que havia elaborat el Centre Superior d'Investigació de l'Estat (CSIC), que va descobrir els beneficis del raïm. El CSIC va patentar el procediment per aconseguir que el raïm produís 2.000 vegades més els seus propis principis actius sense haver de prendre 2.000 copes de vi. Tota una troballa que va fer que diversos laboratoris internacionals lluitessin per aconseguir-ne la llicència. Se la va quedar Actafarma, i va crear el Revidox, que ara distribueix per farmàcies, on també es poden trobar altres productes de vinocosmètica. Alguns es venen en parafarmàcies i d'altres directament a algunes botigues de cellers.

stats