Societat 02/05/2012

El pioner del boicot: "Ja hem fet la bona obra del dia"

Elisabet Escriche
2 min
Josep Casadellà mostra els tiquets de peatge que no ha pagat.

GIRONAJosep Casadellà, el veí d'Anglès que va iniciar la campanya #novullpagar, es treu de la butxaca set tiquets de l'autopista. Són els cops que, de moment, s'ha negat a fer front a l'import del peatge des del març, quan va penjar el vídeo al YouTube. Aquesta vuitena vegada l'acompanya el seu fill Joan, que mira el pare com el seu heroi particular. "Ens ha donat una lliçó des del primer dia", explica el fill. De camí a la sortida de Girona sud explica que, en realitat, el primer cop que es va negar a pagar no va ser al març, sinó l'11 de setembre passat. En aquella ocasió portava un cartell al vidre del cotxe que n'explicava els motius. De moment no li ha arribat cap tipus de notificació, però no amaga que "té certa por". "Tens ganes de fer-ho, però alhora ets conscient que pots estar infringint la llei", comenta Casadellà. També té clar que si en algun moment el multen, agafarà vacances per plantar-se "davant la Generalitat per denunciar que s'ha comès una injustícia", assegura aquest veí d'Anglès.

Casadellà arriba al peatge, alguns conductors li mostren el seu suport fent sonar el clàxon, i decideix donar el tiquet al treballador d'Abertis "per veure què passa". "No vull pagar, ¿em donaràs algun comprovant que li dec un 1,05 euros [que és el que costa el tram des de Vilobí d'Onyar fins a Girona sud]?", li diu el conductor insubmís al treballador. "No, si em paga jo li dono el tiquet i vostè després reclama", li respon el treballador. "No, no vull pas pagar", confirma Casadellà. "¿Vostè sap que això és una autopista de pagament?", li pregunta l'empleat. "Sí, però és una autopista que ja tenim pagada i l'Estat hauria de fer alguna cosa per canviar-ho", li replica l'usuari. "Vostè no sap els números de l'empresa", insisteix el treballador. "Jo sé els meus números i el que em costa a mi", li deixa clar Casadellà per finalitzar el diàleg.

El personal d'Abertis anota la matrícula i el model de cotxe i Casadellà rep l'autorització per reprendre la marxa. "Ja hem fet la bona obra del dia", afirma el veí d'Anglès, satisfet per la seva acció.

stats