Publicitat
Publicitat

TURISME

La polèmica botiga del Barça de Sagrada Família ha de tancar demà

L’establiment incompleix la normativa municipal de la zona

Els veïns de la Sagrada Família han denunciat insistentment els perjudicis que genera el turisme massiu al barri. Una de les seves principals demandes era el tancament de la botiga del Barça situada al carrer Mallorca, just davant de la façana de la Glòria de la Sagrada Família. Després de tres mesos de reivindicacions, la botiga tancarà les portes -temporalment- demà. Ho va notificar als propietaris el districte de l’Eixample, que demana que es corregeixin les irregularitats del local.

La botiga gestionada per l’empresa Galcerán 2000 -un dels partners de Nike- va obrir a finals del mes d’agost mitjançant el procediment habitual: van enviar un comunicat a l’Ajuntament en què li explicaven l’activitat que duien a terme. Des del moment que el comunicat s’envia a l’Ajuntament, es pot posar en marxa l’activitat, sense una aprovació explícita. Com va avançar aquest mitjà el mes passat, no va ser fins al 24 d’octubre que els serveis tècnics del consistori van comprovar que el comunicat no era correcte i que no es corresponia amb l’activitat que es desenvolupava al local.

La botiga se situa al centre de l’illa de cases que està previst que desaparegui per acabar el projecte del temple. La normativa diu que en aquesta zona no es poden obrir botigues noves. Per tant, perquè fos legal, l’activitat sol·licitada hauria de ser la de museu amb activitat complementària de botiga. Malgrat això, encara que l’establiment estigués actuant sota aquest epígraf, també estaria incomplint la normativa, ja que el local dedica molt més espai a la venda del que està permès. La normativa diu que l’activitat complementària no pot superar l’activitat principal, és a dir, que l’espai de botiga ha de ser molt inferior al de museu. En canvi, segons l’Associació de Veïns de Sagrada Família, d’un establiment de 430 metres quadrats en total, la planta baixa, on s’ubica la zona comercial, té 260 metres quadrats, i el pis superior, on hi ha la zona de museu, n’ocupa 170.

El Barça ha explicat que el tancament de l’establiment és “temporal” per poder-lo adaptar a la normativa de la zona.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT