Diumenge Ara Tu 01/07/2012

Consells per viatjar com un 'motard'

L'encant de viatjar en moto és el trajecte. Fugir de les presses, preparar la ruta i triar bé els acompanyants són ingredients per fer del camí una experiència única

Elena Freixa
2 min
Consells per viatjar com un 'motard'

1. Treballa bé la ruta per treure el màxim partit del viatge

Els viatges llargs en moto tenen un component aventurer que enganxa. A diferència d'altres vehicles, el que és màgic és el trajecte i per això preparar la ruta és essencial. Conèixer les carreteres, informar-se dels serveis que s'hi trobaran i els atractius de la zona resulta clau per planificar les aturades pel camí. Les associacions de motoristes i la xarxa són plenes de propostes de rutes gastronòmiques i culturals i n'ofereixen de guiades per a principiants.

4. Vés ben equipat, però no cal que et disfressis

Sergi Arola defensa la indumentària sense dur-la fins a l'extrem: "Jo per sortir en moto no em disfresso". En el seu cas, l'estètica Harley s'adequa als seus gustos i al seu armari, on guarda la jaqueta. De pell o no, la jaqueta és imprescindible per motius de seguretat. Les botes o un calçat que protegeixi els turmells també són importants. La comoditat és imprescindible per garantir la llibertat de moviments dalt la moto.

5. Fuig de la sobrecàrrega d'equipatge per comoditat i seguretat

Dur l'equipatge a sobre allà on vagis obliga a fer una selecció estricta. Sergi Arola aposta per limitar-lo a l'imprescindible. "Uns texans, algunes samarretes i unes vambes, perquè l'equipació per conduir ja la dus posada", explica. A fer i desfer la maleta se n'aprèn amb la pràctica, però anar lleuger estalvia consum de combustible, dota d'agilitat i assegura espai per no haver d'abandonar res a canvi d'un souvenir del viatge.

2. Prepara la moto i dosifica les for ces durant el camí

La conducció en moto requereix un esforç físic més gran que viatjar en cotxe, per la qual cosa cal posar especial atenció a la forma física i al descans, com explica el responsable de Propietaris de Harley Davidson a Barcelona, David Pérez. A les rutes on ell fa de guia, com les que es programaran durant els Harley Days a Barcelona del 6 al 8 de juliol, el David recomana alternar pauses curtes i més llargues cada 140 quilòmetres.

3. Viatja en grup si pots: la companyia omple de sentit els llargs trajectes i contribueix a la seguretat a la carretera

La "camaraderia" és un dels principals atractius per recórrer el món damunt la moto, explica el cuiner català Sergi Arola, que és un enamorat d'aquest mitjà de transport. Ell té el que anomena "amics per fer ruta", aquells amics que no cal que vegis cada dia però amb qui pots compartir la conducció i les experiències. Viatjar en companyia, diu, dóna sentit als viatges en moto, però s'ha de triar bé i fugir dels que a la carretera busquen experiències més al límit. "El millor de les concentracions de motoristes, per mi, és el camí fins a arribar-hi, i la moto que tinc respon a aquesta preferència per fer ruta tranquil·la", assegura aquest enamorat de les Harley. Moure's en grup també aporta seguretat a la carretera, segons el responsable de Propietaris de Harley a Barcelona, ja que les motos esdevenen més visibles per a la resta de conductors.

stats