Espai de llegenda

Situat al carrer de les Escoles d'Olost de Lluçanès, l'Espai Rocaguinarda ofereix una visió polièdrica de la figura del bandoler lluçanès, nascut a Oristà el 1582 i mort a Nàpols en data indeterminada. Per mitjà de textos, imatges, objectes i projeccions audiovisuals, l'equipament -produït per l'empresa Transversal amb la col·laboració de CatEmocions- aborda aspectes relacionats no tan sols amb la biografia del personatge, sinó també amb la seva dimensió literària i llegendària.

A l'Espai tampoc no hi falten referències als boscos del Lluçanès i a altres indrets de Catalunya que van ser escenari, entre els segles XVI i XVII, de les aventures del bandoler i la seva quadrilla. També hi trobem informació sobre Mercè de Pecanins, la seva suposada promesa, veïna d'Olost de Lluçanès.

El centre està obert els caps de setmana. Entre els seus plans futurs, hi ha oferir visites guiades per a escoles per fer que els alumnes entrin en contacte amb la figura de Rocaguinarda i el fenomen històric del bandolerisme a Catalunya.

L'equipament s'emmarca en el projecte Boscos de Bruixes i Bandolers, que articula espais de divulgació i reflexió sobre aquesta temàtica als territoris del Lluçanès, el Montseny i les Guilleries.