EL PERSONATGE / HARRISON FORD
Diumenge Ara Tu 08/07/2012

L'aniversari d'Indiana Solo Deckard

Catalina Serra
2 min
L'aniversari d'Indiana Solo Deckard

"JO HE VIST COSES QUE VOSALTRES NO CREURÍEU. ATACAR NAUS EN FLAMES MÉS ENLLÀ D'ORIÓ" Només l'inici d'aquesta frase ja porta a una pel·lícula mítica que precisament aquest estiu ha complert 30 anys des de la seva estrena: Blade runner . El seu protagonista, Harrison Ford, també celebra aniversari aquests dies. Aquest divendres farà 70 anys. Sí, això mateix. Quan va interpretar el caçador de replicants Rick Deckard a la pel·lícula de Ridley Scott en tenia 40 i ara és possible que torni posar-se en el paper, aquí secundari, en una seqüela que està preparant el mateix director amb protagonista femenina. Passa uns anys després que Deckard s'escapés amb el seu cotxe volador per crear records verdaders a la seva estimada.

Indiana. El cas és que Harrison Ford va arribar ja granadet a l'èxit. Es va passar molts anys fent càstings i papers secundaris sense aconseguir el mínim per viure i es va haver de fer fuster per poder viure a Hollywood mentre esperava la seva oportunitat. Li va donar George Lucas amb el paper de Han Solo a Star Wars , que acaba de complir 35 anys, i després amb el de l'arqueòleg aventurer d'Indiana Jones . Dues trilogies d'aventures en què la seva edat era un valor, ja que li permetia fer creïble el posat cínic i de tornada de tot que tenen els dos personatges. Després n'ha fetes moltes més, de pel·lícules, algunes de molt bones i d'altres de prescindibles, però sempre mantenint el nivell.

'Harrisonfordi'. L'actor, casat tres vegades, l'última amb Calista Flockhart, és un boig de l'aviació i té helicòpters i avions que condueix ell mateix. També és un activista de diverses causes, entre les quals la de la conservació de la natura. En el seu honor s'han batejat dues espècies noves, l'aranya Calponia harrisonfordi, i la formiga Pheidole harrisonford . Per molts anys, Indiana Solo Deckard.

stats