Diumenge Ara Tu 17/02/2013

Mesures d'estalvi energètic a la cuina

1 min
  • Planifiqueu els menús amb antelació.
  • Descongeleu amb prou temps dins de la nevera, així l'aparell aprofita aquest fred residual i el motor ha de treballar menys.
  • L'aigua bull més ràpidament si hi ha sal, per això cal salar l'aigua des d'un bon principi.
  • Qualsevol guisat bull abans si està tapat.
  • Si voleu fer pasta, afegiu-la quan comenci a bullir l'aigua, poseu-hi un raig d'oli, remeneu, tapeu l'olla i apagueu el foc. La pasta trigarà una mica més a fer-se, però us quedarà cuita igualment amb un mínim ús d'energia.
  • Quan un aliment comenci a bullir, abaixeu el foc. El menjar es cou igualment, encara que sigui a foc baix, i d'aquesta manera estalvieu força energia i eviteu el risc que se us enganxi o es cremi el guisat.
stats