TENDÈNCIES
Diumenge Ara Tu 22/07/2012

No llencis l'ampolla

Les ampolles d'aigua ecològiques i reutilitzables s'han convertit en l'últim complement de moda a Hollywood

Patricia Puentes
2 min
Ampolles d'aigua ecològiques i reutilitzables

Quan està de viatge l'actor Liam Neeson pren el cafè de l'English breakfast del matí dins del seu propi termos d'acer inoxidable marca Berghaus; la televisiva Emily Deschanel no se separa d'una ampolla d'aigua no tòxica SIGG de color verd; el també actor Orlando Bloom concedeix entrevistes mentre beu aigua amb rodanxes de llimona d'un pot de vidre amb tanca que sembla que s'hagi portat de casa; Natalie Portman recorda els dies de rodatge de Cigne negre gràcies a l'ampolla d'aigua d'acer Klean Kanteen, amb el logo de la pel·lícula gravat a sobre, que van rebre els membres de l'equip.

"Ens vam assegurar que no hi hagués ampolles d'aigua enlloc al plató i va ser força complicat. De fet, no hi hauria d'haver ampolles de plàstic enlloc", explicava Portman durant la promoció de Cigne negre . "Per poder fer la pel·lícula vam beure un munt d'aigua, esclar, perquè estàvem ballant i gastant energia tota l'estona. Però vam poder anar reomplint les ampolles que ja teníem i hi havia llocs on fer-ho per tot el set. Fins i tot a l'hora de dinar, en lloc de safates de poliestirè, com passa a la majoria de pel·lícules, teníem contenidors ecològics. I així evites que hi hagi gent que gasti a diari una cosa que és verinosa".

I és que, malgrat que Jennifer Aniston es passegi pels carrers de Nova York o Los Angeles amb una ampolla d'aigua de plàstic SmartWater de les que es llencen -l'actriu és la imatge comercial d'aquesta marca-, la nova tendència a Hollywood és filtrar, reomplir, reutilitzar i fugir de les ampolles d'aigua d'un sol ús.

Tots hem vist fotografies de la model Gisele Bündchen anant al gimnàs i carretejant la seva pròpia ampolla reutilitzable. Ara a la Meca del cinema ja no es tracta de saber quina marca d'aigua importada compres, sinó quina és la marca de la teva ampolla ecològica. I sembla que no s'hi val a anar reomplint l'ampolla de plàstic del supermercat.

Klean Kanteen i SIGG són dues de les cases que estan al capdavant del mercat d'ampolles que respecten el medi ambient sense oblidar el disseny atractiu dels seus productes. Però l'ecologia i la imatge no ho són tot a l'hora de triar un recipient per beure aigua i no són les úniques qualitats que les dues marques s'asseguren de promocionar. Tant l'una com l'altra, popularitzades pel reguitzell d'actors i famosos que les passegen d'una banda a l'altra, asseguren que a la seva línia de productes no hi ha BPA, un compost que es fa servir en la producció d'ampolles i altres plàstics i que últimament té molt poca popularitat per les conseqüències negatives per a la salut que se li han atribuït.

Alguns dels famosos veuen en aquesta nova tendència alguna cosa més compromesa que tenir filtre d'aigua a casa o recordar dur les bosses de tela al supermercat. "Per a mi és qüestió de menjar aliments de cultiu biològic, i casa meva és completament ecològica. No gastem més del compte, reciclem i tenim un cotxe híbrid", explica l'actriu Jessica Alba sobre la seva contribució a la bona salut del planeta més enllà de les ampolles de plàstic.

stats