Ingredients
Unes 10 o 12 beines de pèsols per persona
2 calçots
1 enciam tou
Oli d’oliva
Elaboració
Escalivem els calçots a la brasa i coem unes fulles d’enciam tou a la brasa; només volta i volta.
Amanim els pèsols amb oli d’oliva i sal, els coem a la brasa uns 3 o 4 minuts per banda fins que estiguin cuits. Hem d’intentar aconseguir uns pèsols com més petits millor i que no se’ns cremin.
Emplatat
Obrim les beines amb l’ajuda d’un ganivet i les posem obertes per la meitat. Desgranem els pèsols i els posem per sobre de les tavelles. Acabem posant els calçots tallats petits i l’enciam tou per sobre i amanim el conjunt amb l’oli que ens haurà sobrat a la safata on els haurem amanit abans de coure i una mica de sal Maldon. Ho gratinem tot fins que estigui ben calent. També ho podem escalfar al forn, vigilant que no es passi de cocció.
..................
Nando Jubany, 41 anys. Restaurant Can Jubany, a Calldetenes. Una estrella Michelin, www.canjubany.com