Diumenge Ara Tu 13/05/2012

LA RECEPTA D'ADA PARELLADA

Ada Parellada, 45 anys, és la cuinera del restaurant Semproniana

2 min
recepta1

Mousse de plàtan

Ingredients:

2 plàtans madurs però blancs

3 ous

100 g de sucre

1 llimona

150 ml de nata líquida

Elaboració

Pelem i tallem els plàtans. Els ruixem amb suc de llimona i els triturem. Batem els rovells d’ou amb la meitat del sucre fins que s’emblanqueixin. Muntem la nata. Muntem les clares a punt de neu amb el sucre restant. Barregem el puré de plàtan amb els rovells d’ou. Hi afegim les clares d’ou i, finalment, la nata muntada.

-----------------

Mousse de xocolata blanca

Ingredients:

400 g de nata

200 g de xocolata blanca

50 g de sucre

3 fulls de gelatina

Elaboració

Posem en remull els fulls de gelatina. Muntem la nata amb el sucre. Ho reservem. Fonem la gelatina amb una mica de nata. Fonem la xocolata blanca al bany maria, sense remenar i amb molt de compte. Hi afegim la gelatina, també amb molt de compte. La xocolata blanca és molt delicada. Si la remenem queda presa. Quan agafa temperatura ambient, la integrem amb la nata muntada. Ho deixem refredar.

-------------------

Mousse de xocolata

Ingredients:

200 g de xocolata

5 rovells d’ou

5 clares d’ou

50 g de sucre

Elaboració

Fonem la xocolata. Batem els rovells amb el sucre fins que s’emblanqueixin. Ho barregem amb la xocolata fosa (però no calenta). Muntem les clares. Les integrem a la barreja i ho refredem fins que qualli.

-------------------

Crema de mango

Ingredients:

400 g de mango molt madur i pelat

200 g de iogurt natural

100 g de sucre

100 ml d’aigua

Un raig de llimona

Elaboració

Triturem el mango amb el suc de llimona. Fem un almívar amb el sucre i l’aigua. Passem el mango per un colador perquè quedi ben fi i l’alleugerim amb l’almívar.

------------------

Muntatge

Juguem amb les preparacions per aconseguir diferents gustos i colors. Fem discos de xocolata negra. Fonem la xocolata i en fem rodones. Hi posem pols de maduixot i ho deixem quallar. Escalfem la boca del gotet i hi posem el disc de xocolata. Ho tapem perquè quedi ben segellat i ho conservem a la nevera fins al moment de menjar-nos-ho.

stats