Diumenge Ara Tu 03/02/2013

Consomé de ceba, ou de gallina, bledes i tòfona negra

Receptes de Xavier Franco

1 min
Receptes de Xavier Franco Consomé de ceba,
 Ou de gallina, bledes I tòfona negra

Consomé de ceba, ou de gallina, bledes i tòfona negra

Ingredients per a 4 persones

Per al consomé de ceba:

2 l de brou de gallina

4 cebes mitjanes

4 ous ecològics

50 g de ceba fregida cruixent (comprada prèviament així)

200 g de bledes

50 g de tòfona negra fresca

Elaboració

1. El consomé de ceba :Escaliveu al forn les 4 cebes amb pell a 180ºC durant 45 minuts. Talleu-les per la meitat sense pelar-les i daureu-ne la part del tall sobre una paella amb poc oli. Introduïu-les en una olla amb el brou de gallina i deixeu-ho reduir a foc lent fins que en quedi el 50%. Les cebes donaran gust i color (per la pell) al brou. Coleu i retireu el greix en superfície tant com pugueu. Poseu-ho a punt de sal i reserveu-ho.

2. Els ous : Col·loqueu una cassola amb aigua al forn a 65ºC. Un cop estigui calenta, afegiu-hi els ous amb closca i deixeu-los coure entre 35 i 40 minuts. Retireu la cassola del forn i afegiu-hi aigua freda per rebaixar la temperatura a uns 50ºC. Reserveu-los.

3. Les bledes : Escaldeu-les en aigua bullint durant 1 minut. Escorreu-les bé i piqueu-les finament. Saltegeu-les en una paella amb oli fins que agafin color.

4. La tòfona (si en teniu): Talleu-la a tires fines i reserveu-la.

Emplatat

Al fons del plat, col·loqueu les bledes i, per damunt, l'ou, sense la closca. Cobriu l'ou amb la ceba fregida i la tòfona (si en teniu). Amaniu-ho amb un raig d'oli verge i flor de sal. Ja hi podeu abocar la sopa per damunt.

stats