TENDÈNCIES
Diumenge Ara Tu 19/08/2012

Satchel, el bolso de l'estiu

La cartera que antigament portaven els estudiants de Cambridge penjada a la bicicleta i on guardava els llibres Harry Potter ha ressuscitat per convertir-se en l'accessori de moda d'aquest estiu. Els colors fluor i l'estil 'college' són el còctel perfecte per fer d'aquesta cartera un autèntic objecte de desig i... d'imitacions

Alexandra Serret
2 min
bolsos1

A Julie Deane i la seva mare, Freda Thomas, la passió per Harry Potter i per les carteres antigues on guardaven els llibres els alumnes de la Universitat de Cambridge les va portar a dissenyar una satchel o school bag que avui porten totes les celebrities internacionals i que té una llarga llista d'espera en molts països.

Aquesta cartera, made in Britain , ha sigut objecte de milers d'imitacions, ja que The Cambridge Satchel Company, l'empresa que van fundar Deane i Thomas, la distribueix a molt poques botigues perquè es tracta d'un producte artesanal de gran qualitat. Patricia Sañes, periodista de professió i coolhunter de vocació, tota una experta en el sector de la moda i una de les blogueres més capdavanteres del moment, explica que "els bolsos Satchel s'han convertit en un objecte de desig perquè han dissenyat una bona estratègia de màrqueting, distribuir-los en poques botigues, cosa que fa més atractiu l'accessori".

L'exclusiva a l'estat espanyol la té una botiga de Barcelona, situada al carrer Bonavista número 2 i anomenada Boo. Només aquí es poden trobar els autèntics bolsos Satchel. Boo és un microunivers de fantasia i bon gust que aposta per les marques amb una llarga història i tradició i també per les marques emergents. L'Àlex, un dels propietaris de l'establiment, explica que fa un parell d'anys van viatjar a Londres i els van descobrir. Des de llavors, els venen en exclusiva per un preu d'entre 105 i 139 euros. "La varietat cromàtica és molt àmplia, des dels colors més clàssics, com el negre, el marró i el vermell, fins als colors fluor que han estat, sens dubte, el hit d'aquest estiu", afegeix.

Reconèixer les imitacions

Per saber diferenciar l'autèntic bolso Satchel d'una imitació, l'Alex assenyala que "a la part del darrere del bolso hi ha d'haver escrita la firma The Cambridge Satchel Company amb el logotip, que és una bicicleta". També cal tenir en compte que el bolso "es tanca amb sivella, mai amb imant, està cosit a mà i els acabats són impecablement perfectes".

La Patricia creu que l'èxit d'aquest bolso és la seva versatilitat. "Les carteres Satchel m'agraden molt perquè combinen a la perfecció l'estil retro de les school bags amb les tendències més actuals, com els colors fluor per a aquest estiu. És un estil molt trendy , desenfadat i crec que és un complement 24 hores perquè sigui del color que sigui el pots combinar fàcilment amb un vestit hippy o bé amb uns shorts i unes sabates de plataforma o amb un vestit de nit".

Gran amant de les tendències britàniques, la Patricia comenta que "les carteres Satchel es fabriquen només a Anglaterra i que es poden personalitzar gravant-hi les inicials", com ja ha fet la icona de la moda britànica Alexa Chung. "A més dels colors clàssics, treuen edicions limitades que s'esgoten en un parell de dies i per al setembre dos colors nous, el blau cobalt i el color sang, que segurament seran els més buscats d'aquesta tardor".

A Boo, la Patricia no pot resistir la temptació i es compra una cartera Satchel de color fúcsia fluor, de mida petita, que assegura que s'emportarà de vacances.

stats