Diumenge Ara Tu 01/07/2012

El cantant més poliglota del món

Textcatalina Serra
2 min
El cantant més poliglota del món

"SONO UN PIRATA, SONO UN SIGNORE" És tota una experiència veure al YouTube la capacitat que té Julio Iglesias per als idiomes. Canta en castellà, anglès, francès, italià, portuguès, alemany, indonesi, japonès, mandarí... És el cantant que ha venut més discos en diferents idiomes, té fins i tot el rècord Guinness, però el que més sorprèn és que en tots sembla que s'hi senti comodíssim per molt que, amb falsa modèstia, digui ara: "Si cantés bé en els vint idiomes en què ho he fet seria un fenomen mundial". Ho és. Un artista que triomfa a tots els continents i que, gràcies a bones cançons i a una producció i promoció impecables, ha aconseguit que els seus temes siguin clàssics d'aquells que no falten en cap festa major o karaoke.

'¡Hey!' És curiós com malgrat l'èxit i la seva acceptada fama de faldiller, no hi ha hagut gaires escàndols ni polèmiques i s'ha mantingut bastant a recer dels paparazzis. S'ho pot permetre perquè és una de les grans fortunes del món i, tal vegada, perquè se'n va anar d'Espanya a finals dels setanta, quan es va separar d'Isabel Preysler, que li deu la fama. L'àlbum familiar dels tres fills que hi va tenir és a les revistes del cor. En canvi, els seus altres cinc fills, fruit de la relació amb la discreta Miranda, els ha tingut més protegits. Els tenia a resguard a Punta Cana -ara s'han traslladat a Miami- mentre ell recorria el món. Com que aquest estiu té gira europea -el 4 i el 26 de juliol actua al Liceu- s'han instal·lat tots a la casa que té a prop de Marbella.

Segueix igual. Ja té 68 anys, però en fa molts que sembla aturat en el temps, amb el mateix exagerat bronzejat i posat de latin lover de sempre. Recorda una mica Frank Sinatra, amb qui va fer duets. Si l'un cantava My way amb la mateixa convicció als 50 que als 80, per a Julio Iglesias sembla que "la vida sigue igual " des que va començar fa 44 anys.

stats