De cine
Diumenge Ara Tu 22/04/2012

I si hi ha sort, cap a Macau

1 min
De cine I si hi ha sort,  cap a Macau

Quan la família García-Pelayo va veure per primera vegada, en la intimitat de casa, The Pelayos , la pel·lícula d'Eduard Cortés que s'estrena el dia 27 d'aquest mes, els va encantar. És més, alguns van detectar en Lluís Homar, que encarna Gonzalo a la ficció, petits gestos del protagonista que ni ell mateix és conscient que fa.

Abans del rodatge, els dos homes s'havien trobat per dinar a Barcelona. García-Pelayo, que sent "autèntica devoció" per l'actor català, li va prometre que a partir d'ara li copiaria els gestos que ell inventés a la pantalla. Homar fa pinya amb Daniel Brühl, Miguel Ángel Silvestre, Blanca Suárez i Oriol Vila per narrar les aventures d'un grup de somniadors que, amb enginy i coratge, aconsegueixen derrotar els poderosos. Objectiu: fer saltar la banca dels casinos.

Els protagonistes d'aquesta història trepidant esperen que els espectadors "s'enamorin" dels personatges gràcies a una història amb un bon ritme. L'art de narrar, de fer el relat fàcil i comprensible al més pur estil John Ford, és el que més agrada a Gonzalo. Ell sap de què parla perquè fa anys va dirigir diversos llargmetratges.

Si als espectadors els agrada la pel·lícula tant com a ells, hi ha plans per rodar-ne una segona part: Els Pelayo a Macau , l'antiga colònia portuguesa al sud de la Xina, referent de la indústria del joc. I allà, com a l'Estat, també és ben conegut el nom del magnat Sheldon Adelson.

stats