M'AGRADA
Diumenge Ara Tu 20/05/2012

Ramon Font: "El golf m'ajuda a pensar"

'Drive', 'approach' o 'putt' són els cops que fa el número dos de la Fundació del Barça i president del Grup Borges en el seu temps lliure

Xantal Llavina
2 min

Sovint quan ens referim al Barça ho fem per parlar del bon joc de Messi, de les passades de Xavi o de si Tito Vilanova serà un bon entrenador. Però darrere d'aquest gran club hi ha també la Fundació, que transmet a través de l'esport els valors claus del Barça a la infància i els adolescents. Ramón Pont, president del Grup Borges, n'és el vicepresident. Assegura que l'omple fer projectes per transmetre als joves l'esperit del club. "Els nens quan es parla del Barça vibren i els hem de fer arribar els bons valors".

Però el futbol no és l'esport que practica Ramón Pont, que té clar quina és la seva afició preferida per al temps lliure: "el golf". Hi juga d'ençà que va fer cinquanta anys, perquè li aporta compensacions positives: l'aïlla del món durant unes hores i l'ajuda a concentrar-se. Pont considera que el golf és ideal per a la gent gran. Amb aquest esport, aconsegueix caminar de sis a set quilòmetres cada cop que hi juga i ho fa mentre manté una bona conversa amb la resta de jugadors. Actualment té un handicap de 26, que intenta superar cada cap de setmana. Altres avantatges: "Amb aquest esport pots viatjar. A més, ho puc fer amb la meva dona, que també el practica", afirma.

Pont juga a golf amb amics i, de tant en tant, amb Jordi Cardoner, també directiu del Futbol Club Barcelona. Per als no avesats a aquest esport, ens explica els diferents tipus de cops: "El drive és un cop de llarga distància i l'approach és un cop d'aproximació, l'objectiu del qual és situar la pilota dins del green . El putt és el cop dissenyat perquè la bola rodi sobre la gespa sense aixecar-se". També hi ha diverses posicions. El swing , explica, és el moviment corporal que fa el golfista en els cops de llarg distància.

Els valors positius de l'esport

El golf requereix molta concentració i llargues caminades. Per això, Pont assegura que l'ajuda "a pensar". Mentre el practica, per exemple, dóna voltes als projectes que desenvolupa la Fundació, que actualment té un pressupost de set milions d'euros. "El Barça és l'equip més solidari del món", insisteix amb entusiasme. "Utilitza l'esport com a eix vertebrador, fomenta l'educació i els valors positius de l'esport". A banda del conegut acord amb l'Unicef, recorda, hi ha altres projectes com El Futbol Net, que fomenta la integració i el desenvolupament en barris de vint ciutats catalanes en situacions delicades. A més, des del 2010, els jugadors i tècnics de les seccions professionals del Barça cedeixen a la Fundació i a l'Associació de Veterans el 0,5% dels seus salaris, cosa que significa dos-cents mil euros anuals.

Pont combina la tasca a la Fundació del Barça amb la presidència del Grup Borges, una empresa de 800 treballadors que des del 1896 s'ha expandit a cent països. La família Pont és el principal exportador espanyol d'oli d'oliva envasat i un dels cinc primers operadors del món en ametlles i nous. "Un 65% del meu cap és a la Fundació del Barça i un 35% a Borges", confessa Pont, mentre emula el seu ídol, Seve Ballesteros, i envia la pilota ben lluny.

stats