Diumenge Ara Tu 08/07/2012

El jardiner, el cap de logística i el crític

2 min

Carlos Sánchez

Jardiner de Cap Roig. 40 anys. Casat, 2 fills

Forma part des de fa dotze anys de l'equip permanent de sis jardiners de Cap Roig. De la seva feina en destaca la tranquil·litat i les vistes, així com l'horari intensiu de l'estiu, que li permet plegar a les tres i passar la tarda a la platja amb els seus fills. Durant el festival no té més feina que la resta de l'any, tot i que l'ordre de les tasques pot estar condicionat pel calendari dels concerts. Al principi, quan els espectacles no s'omplien, a vegades el convidaven. Ara no hi va mai. Recorda el dia que Julio Iglesias pretenia passejar pels jardins en cotxe. Li van oferir un dúmper (el tractoret que s'utilitza per a feines de jardineria) però no el va acceptar.

Antonio Vargas

Cap de logística de Peralada. 42 anys. Casat, dues filles

Va començar a treballar com a paleta al Casino de Peralada fa 25 anys i es va incorporar al festival com a ajudant de càrrega i descàrrega. Hi treballa tres mesos a l'any. La resta la dedica a la seva empresa de construcció, que té set operaris. És el primer que arriba i l'últim que se'n va. Forma part de l'equip de Vicenç Colomer des del principi, un equip de llarga durada, molt cohesionat. És el cap de logística durant els preparatius i coordina els acomodadors durant els concerts com a cap de sala. El toro és la seva eina de treball i no deixa que ningú més el toqui. Ha arribat a pujar un piano Steinway de 100.000 euros mentre el propietari no en perdia detall. Confessa que abans passava nervis però ara ja no, perquè tothom el coneix i sap que treballa fi.

Alfons Hereu

Crític musical de Sant Feliu. 67 anys. Casat, 3 fills i 2 néts

Vinculat al festival des dels primers concerts davant de la Porta Ferrada, deixa clar que el nom es deu a la forma de ferradura dels arcs de l'entrada, no al fet que la porta sigui de ferro. Agent de viatges jubilat, fill d'un agent que venia els tiquets del festival a la seva botiga, exerceix de crític musical i teatral a la revista local Àncora des de fa catorze anys i prepara un llibre sobre les 50 edicions del festival. Conserva el programa de la primera edició i d'altres signats pels artistes que hi actuaven. Pertany a l'Associació d'Amics de la Música dels Anys 60, que, per primer cop, aquest any ha pogut intervenir en la programació. Melòman, com la ciutat, diu que a Sant Feliu de Guíxols la gent hi va perquè realment li agrada la música.

stats