Diumenge Ara Tu 27/05/2012

"Els pacients poden tenir un paper més actiu"

1 min

¿La informació mèdica que trobem a internet és fiable?

En general, m'atreviria a dir que la qualitat de la informació és correcta. El més habitual és arribar a les webs a través de Google i les pàgines que apareixen en els primers llocs acostumen a ser les més conegudes i amb més bona informació, però també arribem a d'altres que no són de qualitat, i aquest és el problema. Es tracta d'una informació que sol tenir molt d'impacte en persones que estan en una situació vulnerable.

¿Internet substitueix el metge?

És una eina extraordinària però té unes limitacions. No podem fer un diagnòstic a través d'una web, perquè requereix contacte directe. Però pot aportar informació valuosa sobre la malaltia que es pateix i els pacients poden tenir un paper més actiu i millorar la seva relació amb metges i infermeres.

Què és Web Mèdica Acreditada?

És un control de qualitat de webs mèdiques. Des del Col·legi de Metges de Barcelona vam veure clar que usuaris i professionals necessitaven orientació per avaluar la informació mèdica que hi ha a internet, perquè la qualitat és molt variable.

Com funciona?

Nosaltres rebem sol·licituds per pertànyer a la comunitat de webs mèdiques acreditades i avaluem qui són els responsables de la web, si la publicitat està separada de la informació mèdica, si és entenedora, si el contingut és científic... Si es compleixen els criteris, es dóna el segell d'acreditació. I aquests estàndards de qualitat s'han de mantenir en el temps, ja que ho tornem a avaluar un cop a l'any.

stats