Efímers Tema del dia 05/12/2012

La premsa espanyola aplaudeix el ministre Wert

àlex Gutiérrez M.
1 min
Els diaris de Madrid han optat per titulars que ressalten les presumptes bondats de la llei.

BARCELONADivisió màxima ahir al quiosc entre les portades dels diaris editats a Barcelona i els de Madrid. Per a les capçaleres catalanes, el projecte de llei Wert tenia connotacions negatives: "La reforma de Wert amenaça la immersió lingüística" ( La Vanguardia ), "Wert relega el català a quarta llengua escolar" (El Periódico ), "Bomba lingüística" ( El Punt Avui ) o "Cop d'estat contra el català a l'escola" (ARA) eren els titulars de portada.

Això contrastava amb el to escollit pels diaris de Madrid, que tendien a lloar implícitament la llei. Així, La Razón titulava "El govern [espanyol] blinda per llei el castellà i deixa el català com a especialitat" i deixava per a les pàgines interiors el seu titular més contundent: "Fi del sectarisme nacionalista en l'educació", acompanyat d'un subtítol indicatiu -"El govern [espanyol] deixa el català com una assignatura de segon nivell"-. O bé l'Abc , que optava per "Les regions amb dues llengües donaran almenys la meitat de les classes en castellà". El País , per part seva, obria la primera pàgina amb: "Wert endureix la seva llei per obligar Catalunya a escolaritzar en castellà".

Qui ha aplaudit amb més entusiasme el ministre Wert ha estat el diari El Mundo, que optava per "Mas haurà de pagar centres privats si no ofereix ensenyament en espanyol". El seu director, ahir, piulava a Twitter: "Encara que la premsa catalana ho manipuli matusserament, el projecte de llei de Wert és el millor que ha fet fins ara aquest govern", una valoració que estava en la línia d'un dels editorials del dia, en què es deia: "El ministre Wert ha fet un pas per complir el seu compromís «d'espanyolitzar els nens catalans», en el millor sentit de l'expressió".

stats