Efímers Tema del dia 10/11/2012

La senyora Lina Padilla es rebel·la

i
Cristian Segura
2 min
Duran, encara amb crosses després de la seva operació al genoll, parla amb Lina Padilla en un acte per a la gent gran a Gràcia.

BARCELONADuran i Lleida va fer ahir campanya en un acte per a gent gran a l'Orfeó Gracienc. Entre el carrer Verdi i la plaça del Diamant, aliens a les hordes de gent moderna i alternativa que domina els carrers de Gràcia, una cinquantena de pensionistes i simpatitzants de CiU es van acostar per escoltar Duran. El líder d'Unió va plantejar tranquil·lament les propostes socials de CiU fins que la senyora Lina Padilla, veïna de Gràcia i jubilada de 75 anys, va demanar la paraula.

Vestida amb jaqueta de vellut beix, ulleres i maquillatge propi de l'edat, Padilla esperava atenta el seu torn. Les preguntes anteriors havien estat meselles, destacant sobretot que el papu sempre és Espanya. "A la resta d'Espanya predominen l'economia del subsidi i la del pelotazo. A Catalunya, en canvi, predomina la cultura del treball, l'economia productiva", va dir Duran, obviant l'especulació immobiliària que s'ha produït a casa nostra, la crisi de les caixes o el futur farcit de casinos que li espera a Tarragona.

Preguntes mecanografiades

Padilla treu un paper amb deu preguntes mecanografiades i comença: "Si CiU guanya les eleccions i Rajoy acceptés concedir el pacte fiscal, s'acabarà el procés independentista?" Duran diu que no ho ha pogut sentir bé. Padilla passa a la pregunta número 7 de la llista: "Per què vostè diu una cosa aquí i una altra de diferent a les televisions espanyoles?" Aquesta Duran sí que l'ha sentida bé i corregeix a Padilla que ell no ha parlat amb cap televisió espanyola sinó amb una ràdio. Afegeix que ell no ha parlat mai d'independència, ni a Madrid ni a Catalunya: "Vostè m'ha sentit parlar d'independència avui?"

La senyora Padilla insisteix que aquestes eleccions s'avancen per decidir si hem de ser independents i Duran li etziba: "Vostè ja s'ha expressat, deixi'm expressar-me a mi". El líder d'Unió nega que siguin per decidir si Catalunya ha de ser independent, que són eleccions conseqüència d'un model fiscal que ha fracassat i que s'haurà de fer una consulta, però que està per decidir quina serà la consulta i quin serà el programa de CiU per a la consulta.

Quan acaba, la candidata de CiU Cesca Domènech i la militant de CDC Anna Maria Maristany s'acosten a Padilla per fer-li la gara-gara amb una copa de cava i l'acompanyen a parlar amb Duran. Padilla li explica que té un nét que estudia enginyeria aeronàutica a Londres i que té por que no pugui tornar mai a Barcelona. Duran dialoga afable i li parla de les seves filles, també estudiants.

Ara li toca a Cleries

Quan Duran marxa, Padilla li diu a Maristany que "aquí la gent ve a fer la pilota". Maristany insta Padilla a venir a l'Acte per a Indecisos del 22 de novembre amb el conseller Cleries. Potser aleshores algú podrà respondre a les preguntes que li queden de la llista.

stats