previsions 24/03/2021

La méteo: petit canvi de temps abans d'un inici de Setmana Santa molt primaveral

Entre divendres i dissabte el temps serà una mica més insegur i baixarà la temperatura

2 min

BarcelonaAquest migdia la temperatura ha continuat la tendència a l'alça dels últims dies. Avui les màximes han escalat fins als 24 graus a Vinebre, al Pantà de Siurana i a Aitona, fins als 23 a Tortosa, i fins als 22 a Lleida, a la Seu d'Urgell i a Manresa. A Girona el termòmetre ha arribat als 21 graus, a Barcelona a 19 i a Tarragona a 17. Ben pocs dies hi ha hagut amb temperatures tan altes des de la tardor fins ara.

Des de fa algunes setmanes el comportament de la temperatura és ben estrany, la sensació d'hivern se'n va anar molt aviat, a principis del mes de febrer, però ha anat tornant lentament durant les últimes setmanes. Aquest gràfic dibuixa molt clarament com, després d'un inici de febrer amb temperatures fins a 5 graus superiors a la mitjana, ara hem entrat en la segona part del març amb anomalies de negatives de temperatura de fins a 3 graus. El calendari avança, però el termòmetre ha reculat.

En els pròxims dies no hi haurà grans canvis en la temperatura. L'ambient d'avui serà el que marcarà la segona part de la setmana, potser amb l'excepció de dissabte, en què una entrada d'aire fred farà baixar el termòmetre notablement en punts de muntanya i sobretot a les comarques de Girona. Serà una baixada puntual, perquè tant diumenge com la primera part de la Setmana Santa seguiran marcades per aquest ambient clarament primaveral i força normal per a l'època.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la de dissabte.

Aquest canvi de temps farà que entre divendres a la tarda i dissabte s'escapin alguns ruixats. Divendres els xàfecs se centraran al Pirineu, però dissabte també podrien arribar a afectar de manera puntual punts de la serralada Transversal o del Montseny. Tot fa pensar que seran sempre ruixats molt dispersos i poc protagonistes.

En general la Setmana Santa començarà amb temps estable i sense canvis importants. El bon temps està bastant garantit fins dimecres, però a partir d'aquest moment la incertesa ja és massa gran per aventurar possibles tendències. Durant els primers dies d'abril tant és possible que la temperatura segueixi pujant com que tinguem una entrada d'aire fred que estronqui l'ambient de primavera. I en funció d'això també són possibles escenaris de temps tranquil o de molta més variabilitat i ruixats. Per Setmana Santa és quan més s'intenta estirar la previsió del temps, però el grau d'incertesa a més de sis o set dies vista continua sent el mateix de sempre.

Acumulacions de precipitació previstes per divendres.
stats