previsions 19/09/2021

Aneu preparant el cistell i la navalla

Dilluns tornarà a ploure amb ganes a força indrets, i fins a mitjans de setmana es mantindrà l'ambient de tardor

2 min
Cortina de precipitació vista, a primera hora del dia, des de Gavà.
Escolta aquí la previsió del temps

Hem encetat el diumenge amb cel bàsicament serè al conjunt del país però amb una sensació de tardor més clara que els últims dies. Aquesta matinada, per primer cop des del mes de juny, el termòmetre ha baixat dels 19 ºC a tota la façana litoral i les mínimes s'han situat per sota dels 15 ºC a la majoria de comarques interiors. Un ambient fresc que ens acompanyarà també durant les hores centrals del dia, amb màximes que recularan 2 o 3 graus respecte a les d'ahir i que difícilment passaran dels 26 ºC o 27 ºC enlloc.

Diferència de temperatura diürna prevista entre ahir i avui.

La tramuntana i el mestral, que aquesta matinada ja han deixat ratxes de fins a 80 km/h a Portbou, 73 al Perelló o 71 a Mont-roig del Camp, continuaran bufant amb cops moderats als dos extrems del país durant bona part de la jornada, i encara faran més evident la refrescada a l'Empordà i a les Terres de l'Ebre. Un ambient més de tardor que d'estiu que vindrà acompanyat, això sí, d'un bon sol a gran part del país. En comarques com el Maresme, la Selva, el Vallès Oriental, el Gironès o Osona, però, els núvols no acabaran de desaparèixer del tot, i fins i tot s'hi pot arribar a escapar algun ruixat curt i aïllat.

Dilluns a la tarda el mestral i la tramuntana encara bufaran amb ganes als dos extrems del país.

Avui podrem deixar el paraigua a casa, però demà l'haurem de tornar a agafar. Al matí ja descarregaran alguns primers ruixats al Pirineu i en el tram litoral que va del Llobregat a la Tordera. A la tarda els xàfecs i les tempestes guanyaran intensitat i s'estendran cap a la Catalunya Central i les comarques interiors de Girona, i no seria estrany que es repetissin les acumulacions de més de 25 o 30 litres en poca estona. La matinada de dimarts encara serà insegura a la Costa Daurada, però, ara mateix, tot apunta que durant els dies centrals de la setmana les precipitacions es concentraran bàsicament al País Valencià i a les Illes.

Previsió de pluja acumulada per a aquest dilluns.

Tot plegat amb temperatures que es mantindran a ratlla uns quants dies més. Dimarts els termòmetres tocaran fons i al migdia es mouran entre els 19 ºC i els 22 ºC a molts indrets. A partir de dimecres el mercuri s'anirà recuperant lentament i les últimes actualitzacions dels mapes del temps insinuen que podríem tancar el mes de setembre amb un ambient càlid per a l'època de l'any. L'entrada de vent del nord, per la seva banda, tampoc s'allargarà gaires dies: dilluns al vespre el mestral perdrà força a les comarques del sud i dimecres la tramuntana deixarà de bufar a l'Empordà.

Temperatures màximes previstes per dimarts que ve.
stats