previsions 27/02/2021

Aquesta tarda hi haurà alguns ruixats en punts del nord-est

Els bancs de boira i de núvols baixos de l'interior s'aniran dissipant amb el pas de les hores

2 min
La sortida de sol d'avui des de Calella (el Maresme)
Escolta aquí la previsió del temps

Aquesta matinada ha sigut més freda que l'anterior en bona part del territori, tot i que el cel ennuvolat de les comarques de Ponent ha fet que la temperatura mínima hagi pujat en aquest sector. S'ha arribat als -5 ºC a Das, -4 ºC al Pont de Suert, 1 ºC a Solsona, 3 ºC a Castelló d'Empúries i Fogars de la Selva, 4 ºC a Ulldecona, 5 ºC a Constantí, 6 ºC a Cervera, 7 ºC a Lleida i 8 ºC a Barcelona (Zona Universitària).

Els bancs de boira i de núvols baixos del Vallès, la Catalunya Central, l'altiplà central i Ponent s'aniran dissipant al llarg del matí, tot i que al nord del pla de Lleida els costarà marxar. A la resta del territori, en canvi, el matí d'aquest dissabte serà bàsicament assolellat. Aprofiteu-lo, perquè durant la resta del cap de setmana el sol serà més car de veure.

Durant la tarda creixeran nuvolades a les comarques de Barcelona i a l'interior de les de Girona que podran deixar alguns ruixats. Seran més probables cap a la serralada Transversal, el Montseny i el nord de la Catalunya Central, però podrien arribar de manera aïllada en punts del litoral i prelitoral central. La cota de neu voltarà els 1.500 metres.

Precipitació prevista per a avui

La temperatura màxima serà força semblant a la d'ahir, grau amunt, grau avall. Rondarà entre 10 i 15 ºC a l'Alt Pirineu, al nord de Ponent i a l'altiplà central, i entre 15 i 20 ºC a la resta.

Durant la nit i la matinada la nuvolositat augmentarà arreu i el cel quedarà força ennuvolat. Demà serà una jornada marcada per la nuvolositat variable. Fins i tot hi haurà alguns ruixats febles i aïllats en punts de l'interior, que seran més probables fins a primera hora del matí i de nou a partir de migdia. La cota de neu se situarà entre els 1.400 i els 1.500 metres. De cara al vespre els núvols baixos tornaran a guanyar terreny pel litoral.

Probabilitat que demà s'acumulin més de 0,5 mm de precipitació.

La temperatura baixarà entre 1 i 4 graus. Difícilment se superaran els 17 o 18 ºC de màxima a Ponent i al litoral i prelitoral.

Dilluns encetarem la setmana i el mes de març amb força núvols al litoral i en punts del prelitoral que deixaran alguna roina. En canvi, a l'interior predominaran les estones de sol.

stats