previsions 08/09/2018

Augment dels núvols i nous ruixats

Al País Valencià s'esperen xàfecs i tempestes molt intensos a partir d'avui a la tarda

2 min
Les nuvolades del litoral central d'ahir al vespre, vistes des de Sant Andreu de la Barca

Deixem enrere una nit que ha estat marcada pels aiguats intensos en diversos punts del litoral i prelitoral central. Al llarg de les últimes 24 hores s'han arribat a acumular fins a 132 mm a Mataró (depuradora), 87 mm a Granollers, 70 mm a Premià de Dalt, 68 mm a Cabrils, 57 mm a Badalona i 55 mm al PN del Garraf - el Rascler.

Avui s'espera un dia més tranquil, però de totes maneres es repetiran alguns ruixats. El matí serà força assolellat en conjunt, si bé ja hi haurà nuvolades i fins i tot s'escaparà algun xàfec curt al sud de les Terres de l'Ebre. A partir del migdia creixeran nuvolades i reapareixeran els ruixats, sobretot en zones de muntanya del Pirineu, el Prepirineu i el prelitoral. Això sí, seran ruixats aïllats i molt menys intensos que els d'ahir. A més, els núvols s'aniran fent cada cop més abundants de sud a nord.

Precipitació acumulada prevista per avui

Demà s'espera una jornada amb força núvols i amb xàfecs. Al matí afectaran les Terres de l'Ebre i, a partir de migdia, aniran avançant cap al nord fins a arribar a la meitat sud del país. A la resta també podrà caure algun ruixat aïllat, però hi haurà més clarianes.

A les Illes, avui serà una jornada molt aprofitable, amb alguns intervals de núvols però en principi sense precipitacions. Demà, en canvi, els xàfecs i les tronades podran arribar a qualsevol punt i descarregar, fins i tot, amb forta intensitat.

Amb tot, la temperatura es mantindrà sense gaires canvis al llarg del cap de setmana o fins i tot baixarà lleugerament. Això vol dir que costarà trobar valors de més de 30 ºC de màxima. En conjunt, de dia la temperatura oscil·larà entre els 23 i els 28 ºC, tant avui com demà.

Temperatura màxima prevista per avui

Aiguats al País Valencià

El cap de setmana al País Valencià la situació serà complicada en algunes comarques: els xàfecs i les tempestes hi podran descarregar amb força. Al llarg d'aquest dissabte les precipitacions aniran guanyant extensió, primer per l'interior. De cara al vespre arribaran arreu, i s'allargaran fins ben entrada la matinada.

Demà es mantindrà el temps insegur, amb més xàfecs durant les hores centrals del dia i sent més probables a prop del litoral. De nou, tal com ja va passar ahir, no és descartable que es pugui arribar a formar alguna mànega.

Probabilitat que caiguin més de 20 mm al llarg de demà

Els models no es posen d'acord sobre la setmana entrant

De cara a la setmana que ve no es veu gens clar què acabarà passant. Sembla que l'embossament d'aire fred tendirà a allunyar-se entre dilluns i dimarts, de manera que el temps serà més tranquil, sobretot per la Diada. Però a partir de llavors els models meteorològics no es posen d'acord: uns indiquen que es tornarà a acostar; d'altres, que s'anirà diluint lluny de casa nostra. Caldrà anar seguint l'evolució dels diversos mapes.

stats