previsions 02/10/2021

Avui acomiadarem definitivament l'estiu

Diumenge els ruixats guanyaran protagonisme i a partir de dilluns l'ambient serà ja completament tardorenc

2 min
Estornells, ahir al vespre a Vic.
Escolta aquí la previsió del temps

Hem encetat el dissabte amb núvols baixos en fondalades de la Catalunya Central i en força sectors de la Costa Daurada i de les Terres de l'Ebre. Aquests bancs de boira, però, s'han anat desfent a mesura que avançava el matí i, en conjunt, acabarem de passar el dia amb molt més sol que no pas núvols. Un dissabte de bon aprofitar, amb només algunes gotes ja cap al tard en comarques del centre i sud del país, i amb temperatures més d'estiu que de tardor, amb màximes que s'han enfilat fins els 29 graus a Anglès i Lleida, els 28 a Mollerussa i Figueres o els 27 a les Borges Blanques, Banyoles, Artés i Tremp.

Temperatura màxima prevista per a aquest dissabte.

Diumenge, en canvi, el temps vindrà marcat per l'aproximació d'un front molt actiu. Al matí encara tindrem estones de sol, però els núvols aviat aniran a més i abans del migdia ja s'escaparan alguns primers ruixats al Pirineu i al Prepirineu de Lleida i en força trams de la Costa Brava. I entre mitja tarda i dilluns a la matinada les pluges associades a la línia frontal escombraran el país d'oest a est. De cara al vespre les precipitacions més importants es concentraran a la demarcació de Lleida i a la Catalunya Central, però de nit també podrà ploure amb ganes al Camp de Tarragona o en comarques com ara el Garraf, el Penedès, el Baix Llobregat o el Barcelonès.

Acumulacions de pluja previstes per a aquest diumenge.

Aquesta tarda el vent de garbí ja es deixarà notar a l'Empordà i a les Terres de l'Ebre i durant la nit i matinada de diumenge també bufarà amb cops moderats a pràcticament tota la façana litoral. De fet, el vent del sud-oest farà que demà al matí l'ambient sigui força més càlid i xafogós del que tocaria a principis del mes d'octubre. De cara al vespre, però, es girarà tramuntana i mestral als dos extrems del país i aquesta entrada de vent del nord farà que dilluns al matí la sensació de tardor sigui molt evident a tot Catalunya. Les temperatures recularan clarament i la cota de neu baixarà per sota dels 1.800 metres d'altitud, per això moltes muntanyes de l'extrem nord del país quedaran enfarinades i s'acumularan més de 10 centímetres en cotes altes del Pirineu.

Diferència de temperatura diürna prevista entre avui i dilluns que ve.

Dilluns al migdia deixarà de ploure i, tot i que no acabarem de fer net del tot, no hi ha res que faci pensar en cap altra tongada de precipitacions més o menys generalitzades abans de set o vuit dies. L'acusat descens tèrmic de dilluns es consolidarà durant els dies següents i, ara mateix, tot apunta que passarem la primera setmana completa del mes d'octubre sense superar els 20 graus al migdia pràcticament enlloc.

stats