previsions 27/04/2021

La méteo: més ruixats, però també més clarianes

Demà, dijous i sobretot divendres tornaran a ser dies amb xàfecs irregulars en moltes comarques

3 min

BarcelonaAquest matí ha tornat a ploure de forma bastant continuada en algunes comarques de Girona. Destaquen els 7 l/m2 acumulats a Calonge, els 5 de Cassà de la Selva, els 4 de Palamós i els 3 de la Bisbal d'Empordà. Aquesta tongada de pluga s'ha anat esvaïnt, però durant la tarda i vespre cal esperar nous xàfecs, que en aquest cas afectaran sobretot el Pirineu, el Prepirineu i les Terres de l'Ebre.

Aquest migdia les temperatures de 20 graus s'han pogut comptar gairebé amb els dits de la mà. D'entre les màximes més altes destaquen es 21 graus de Caldes de Montbui i de Viladecans, els 20 de Terrassa i del Vendrell o els 19 de Tortosa i Igualada. La primavera continua sense arrencar del tot, la Setmana Santa continua sent encara el període en què hi ha hagut més migdies càlids.

Ahir va acabar sent un dia amb pluges prou abundants i extenses per ser el quart dia més plujós d'aquest any en el conjunt de Catalunya fins ara. Va ploure gairebé a tot arreu i en moltes comarques es van acumular entre 5 i 10 l/m2. Destaquen els 18 l/m2 de Prats de Lluçanès, els 16 de Viella, els 15 de Puigcerdà o els 14 de Cervera i de Sort. Aigua molt benvinguda.

Ahir també van ser protagonistes els núvols. En alguns moments del dia es van poder veure unes ondulacions molt especials al cel: eren altocúmuls amb la particularitat suplementària asperitas, una particularitat que curiosament no es va categoritzar oficialment fins a l'aparició de l'Atles Internacional de Núvols de l'any 2017.

Els ruixats continuaran apareixent els dies vinents. Demà la tongada de xàfecs descarregarà entre el migdia i la tarda i afectarà moltes comarques de la meitat oest i de la Catalunya Central. Les pluges seran localment intenses i podran anar acompanyades de tempesta en algun cas. A prop de mar, en canvi, demà serà un dia amb més clarianes que avui i les opcions de pluja seran més baixes.

Acumulacions de precipitació previstes per demà

Dijous es repetirà una situació similar a la de demà, però en aquest cas els ruixats i tempestes irregulars també afectaran punts del prelitoral. De cara a divendres s'entreveu bastant possible que torni a ploure de forma extensa, sobretot la nit de divendres a dissabte. La tongada de pluja de divendres a última hora podria ser tan destacable com la d'ahir i és més probable que deixi pluges abundants a l'oest i en comarques centrals que a la costa.

Acumulacions de precipitació previstes per divendres

En aquest context de temps canviant és molt difícil entreveure avui què passarà el cap de setmana, però el més probable a hores d'ara és que el temps millori una mica i que els ruixats siguin més aïllats i més concentrats en punts de muntanya.

El fet que a partir de demà els núvols siguin més esqueixats permetrà que la temperatura pugi, sobretot en comarques de Girona i de Barcelona. A mitjà i llarg termini no s'entreveu cap gran canvi de masses d'aire, cosa que fa pensar que durant la resta de la setmana i l'inici de la que ve l'ambient serà bastant normal per a l'època. Farà poc fred a les nits, els migdies seran una mica més agradables, però segueix sense haver-hi perspectives de calor avançada per a l'època.

stats