La méteo

Calma i sol abans d'un nou pic de calor

El mercuri s'enfilarà de valent a partir de dilluns

2 min
El sol serà el protagonista en una jornada de calor continguda.

Les temperatures van quedar clarament més frenades dissabte, després d'un divendres amb un petit pic de calor que va tornar a disparar les màximes lleugerament per damunt dels 34 °C a Ponent (trobareu totes les dades al final d’aquesta informació). Aquest ambient càlid sense excessos ens acompanyarà també diumenge, a l'espera d'un ascens tèrmic més marcat coincidint amb l'inici de la setmana entrant.

Diumenge: força calma

Repetirem un patró molt semblant al de dissabte. Per tant, al matí tindrem alguns núvols baixos i boires, especialment al litoral i al prelitoral. Al llarg del dia el sol dominarà en general amb només restes d’alguns intervals de núvols. Tornaran a créixer nuvolades de tarda en zones de muntanya, però difícilment deixaran ruixats. A primera hora farà més fresca, i al centre del dia baixaran les màximes al centre i al sud del país, però pujaran a l’interior nord-est. La calor es mantindrà continguda, amb ambient força normal per a l’època.

Dilluns: repunt de la calor

La setmana vinent l’arrencarem amb força calma i un nou repunt de la calor. Dilluns començarà amb alguns núvols baixos al litoral i prelitoral sud que tendiran a desaparèixer a partir de mig matí i faran que el protagonisme torni a ser per al sol, que ja s'acostarà al seu màxim d'insolació anual. La temperatura pujarà, tant de dia com de nit, i les màximes ja s'acostaran als 32 o 33 ºC a les comarques de Ponent i de l'interior de l'Ebre i als 26 a 28 ºC al litoral, on localment les mínimes tornaran a ser tropicals.

A partir de dimarts: pic de calor i possible canvi de temps

Dimarts tornarà a ser un dia de temps tranquil i estable, amb una temperatura que s'enfilarà una mica més i fregarà els 35 ºC a Ponent i els 30 ºC a l'interior del quadrant nord-est i a les comarques de l'interior del país. Caldrà estar pendents del moviment d'una gota freda a la part occidental de la península Ibèrica, ja que depenent de la seva localització ens podria enviar més calor o podria provocar una inestabilització del temps amb un augment de la nuvolositat i nous ruixats i tronades.

Balanç del pic de calor

Les temperatures van pujar de valent divendres, amb mínimes tropicals a les comarques de Tarragona i màximes de 34,5 °C a Vilanova de Segrià o de 34,4 °C a Alcarràs i Torres de Segre (Segrià). Dissabte la temperatura va quedar molt més frenada i els valors més elevats es van quedar a les portes de superar la marca dels 32 ºC, amb 31,6 ºC a Vinebre (Ribera d'Ebre) i 31,5 ºC a Alcarràs, una situació que es repetirà diumenge.

stats