previsions 22/08/2021

La calor afluixa a partir de demà, amb canvis a la vista

Tronades i ambient més fresc de cara a la setmana entrant

3 min
Sortida del sol des de la platja de Gavà (Baix Llobregat)
Escolta aquí la previsió del temps

A l'espera dels canvis anunciats per a la setmana entrant, avui diumenge encara tornarem a viure una jornada de ple estiu, amb calor intensa a l'interior i més moderada a la façana costanera, on es notarà més xafogor. Aquesta humitat i la marinada ajudaran a la formació d'alguns núvols baixos matinals al sud de la façana litoral. Al llarg del matí s'esvairan les restes dels estrats o boires d'estiu que s'han format de bon matí a la vall de l'Ebre i deixaran pas a un dia radiant. A partir del migdia creixeran núvols d'evolució en punts de muntanya que poden deixar algun xàfec poc important a l'extrem nord del Pirineu oriental, sobretot cap al nord del Ripollès o l'interior de la Garrotxa. A partir del migdia aniran creixent alguns núvols inofensius a la façana costanera que podran accentuar la sensació de xafogor. A la Vall d'Aran o nord del Pallars Sobirà acabarà més cobert al final del dia, sense que s'hi esperin precipitacions. En tot cas, podrà caure alguna gota als cims.

Pluja acumulada prevista per a aquest diumenge

Pel que fa a les temperatures, en les últimes hores hem de destacar les màximes d'ahir dissabte, amb valors propers als 37 ºC a Gurb, Tremp, la Pobla de Segur o Aitona. Pel que fa a les mínimes, s'han mogut entre els 11 ºC i els 14 ºC al Pirineu, entre els 15 ºC i els 17 ºC a l'interior i entre els 21 ºC i els 24 ºC a la costa. Destaquem algunes d'aquestes mínimes com, per exemple, els 11 ºC del Pont de Suert o els 13 ºC de Sant Llorenç Savall o de Viella. A Lleida (la Femosa) han baixat fins als 17,8 ºC, a Girona fins als 17 ºC i a Barcelona (Raval) s'han situat al voltant dels 24 ºC. A Viladecans (zona agrícola) han registrat 20,4 ºC i a Tarragona 22 ºC. Les temperatures d'aquest diumenge es mantindran altes i la sensació de xafogor s'accentuarà al litoral. Les màximes previstes se situaran entre els 29 ºC i els 31ºC a la façana costanera i entre els 32 ºC i 34 ºC al Prelitoral i interior de les comarques gironines. A Ponent, Catalunya Central o interior de l'Ebre tornaran a pujar fins als 35 ºC o 36 ºC. El vent bufarà del sud, amb alguna ratxa moderada durant la tarda a les costes Central i Brava. Hi haurà marejol fins a mig matí i al nord del cap de Begur hi haurà àrees de maror, amb una mar una mica més remoguda durant la tarda.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'ahir i la d'avui

De cara a la setmana vinent s'esperen alguns canvis en forma de més inestabilitat durant les tardes i d'un descens de les temperatures. Demà dilluns s'esperen algunes tronades amb xàfecs dispersos durant la tarda al Pirineu oriental, amb tramuntana a la Costa Brava i mar més alterada. A partir de dimecres els xàfecs proliferaran i seran més repartits, amb temperatures més baixes i una refrescada general a tot el territori, en especial cap al nord.

Diferència prevista de temperatura entre la màxima d'ahir i la de dimecres vinent
Pluja total acumulada fins dijous vinent
stats