La méteo

La méteo: la calor es dispara els pròxims dies

Les temperatures tocaran sostre entre dijous i divendres amb ambient molt càlid.

2 min

BarcelonaLes temperatures ja van pujar ahir, sobretot a l’interior i al nord del país, amb les màximes més altes rondant els 33 o 34ºC a Ponent. També van caure algunes tempestes locals de tarda al Pirineu i Prepirineu oriental, però sobretot al Berguedà i al Solsonès amb fins a 18 l/m² al Santuari de Queralt. La calor cada cop serà més intensa els pròxims dies i tocarà sostre entre dijous i divendres. Serà llavors quan se superaran els 30 ºC a la majoria de comarques, amb xafogor a la costa, i es podran fregar els 40 ºC a Ponent. Ambient de ple estiu i canicular, acompanyat de pols en suspensió, calma i sol en general.

Dimarts: més calor

Les temperatures pujaran encara més, tant de nit com sobretot de dia. Es repetiran algunes mínimes tropicals en llocs de la costa i del sud del país, mentre que les màximes es mouran entre els 27 i els 33 ºC en la majoria de casos. No obstant això, a Ponent i en zones de l’interior de l’Ebre ja s'acostaran als 35 ºC. Ambient càlid i de ple estiu per aprofitar la jornada.

Tot plegat, amb molta calma i sol en general. Tan sols hi haurà petits matisos, com algunes boires i núvols baixos matinals de forma molt local, que seran més probables novament a les Terres de l’Ebre. A la tarda creixeran nuvolades inofensives en zones de muntanya sense conseqüències.

L’excepció la trobarem entre el vespre i la nit, quan creuarà una cua de front per la cara nord del Pirineu que aportarà nuvolades i pot deixar alguna gotellada o ruixat local en aquesta àrea. Ben poca cosa si arriba a caure. A la tarda bufarà vent del sud moderat a la Costa Brava i arribarà pols en suspensió per les Terres de l’Ebre.

Pic de calor els pròxims dies

Les temperatures encara pujaran més a partir de dimecres, i entre dijous i divendres arribarà el pic de calor, tot i que al nord del país ja començaran a baixar els termòmetres divendres. Serà llavors quan la majoria de màximes es mouran entre els 30 i els 35 ºC amb xafogor a la costa, i tan sols quedaran lleugerament per sota en indrets del litoral i del Pirineu. Atenció perquè a Ponent es poden fregar els 40 ºC. A més, les nits tropicals s’estendran per més llocs del litoral, del prelitoral, de les Terres de l’Ebre i de Ponent.

Un ambient molt càlid i canicular, però sense cap anomalia extraordinària i amb perspectives que de cara al cap de setmana les temperatures tornin a baixar de manera general. La calma continuarà dominant en conjunt amb una mica més de pols en suspensió provinent del nord de l’Àfrica (sobretot a prop de la costa) i força sol. Tan sols a les tardes es pot escapar algun ruixat aïllat al Pirineu. No es veuen noves pluges a la vista, una situació seca del tot normal al mes de juliol.

stats